Sunnuntaina oli pitkästä aikaa sopiva hetki sunnuntaibrunssille, päädyimme testaamaan Makkaratalossa sijaitsevan Namu Food & Loungen viikonloppuisin tarjoiltavaa brunssia. Olen Namussa aiemmin piipahtanut ja mieleen ovat jääneet hyvät pienet maistelupalat, mutta brunssi osoittautui pettymykseksi. Luonnollisesti hieman yökerhomainen tila ei oikein tuntunut sopivan rauhalliseen sunnuntaipäivään ja eikä tila houkutellut viihtymään pidempään kuin mitä nyt itse syömiseen aikaa menee. Valaistus oli kalsea, mutta noutopöytä kauniisti aseteltu. Aamiaisesta ei tässä tapauksessa voida puhua, vaan kyseessä oli eittämättä lounas, poikaystäväni sanoja lainaten, trendikkäästi nimetty lounasbuffa.

Ei sillä, kaikki tarjolla ollut oli ihan hyvää, mutta varsin yksinkertaisista raaka-aineista valmistettua. Laatu ei oikein kohdannut hintaan nähden. Ison plussan annan kuitenkin herkullisesta hedelmätarjonnasta, joka oli monipuolinen ja tuore, sekä lämpimän ruoan lisukkeet olivat oikein maistuvia. Alkuruokapöytä koostui pääasiassa erilaisista salaateista, ja lämpimänä ruokana tarjolla oli lihaa peruna-bataattilisäkkeellä. Kasvissyöjälle oli heikommin vaihtoehtoja. Ohessa tarjolla oli pientä suolaista, kuten nachoja, popcornia ja pähkinöitä. Jälkiruokapöydässä oli muutamaa laatua, muttei silti oikein mitään erityistä. Suklaakakun kuorrute tosin oli oikein suussasulava.

Brunssista tuli sopivasti täyteen ja tällainen vähän nirsompikin löysi kyllä syötävää, mutta makuelämykset jäivät puuttumaan, samoin kuin tietty rauhallinen sunnuntaipäivänaloitus, joka minulle on oleellinen osa brunssikokemusta. Ruoka oli lämmintä ja tuoretta, eikä lainkaan seisoneen oloista, myös täydennys hoitui ihan kiitettävän oloista tahtia, ja ylipäänsä palvelu toimi varsin hyvin ja mutkattomasti. Sanoisin, että brunssi sopii monipuolista lounasta keskustasta etsivälle, paremminkin muun päiväohjelman lomaan kuin itse ohjelmaksi. Perinteisemmistä aamiaisista pitävä lienee tyytyväisempi muihin vaihtoehtoihin. Joka tapauksessa pidän 22 euroa kovana hintana. Vaikka noutopöytä olikin kyseessä, ei valinnanvaraa kuitenkaan niin paljoa ollut, että hinnalle kokisin saavani riittävästi vastinetta.

Seuraavaksi polttelisi päästä testaamaan Stockan F8:n brunssia, josta olen jonkin verran kehuja kuullut. Ehkäpä siis seuraavaksi makukokemuksia Stockan kasikerroksesta. Onko kukaan teistä ehtinyt sitä vielä kokeilemaan?

Namu Food & Lounge / brunssi la & su klo 12-17 / hinta 22€

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Olen vähän suunnitellut tuon Namun brunssin kokeilemista, mutta taitaa nyt jäädä välistä. Ei oikein kuulosta houkuttelevalta ja kun en lihaakaan syö, niin ei ehkä vaihtoehtoja oikein löydy. Mutta kiva kun kerroit kokemuksesta ja luen mielelläni aina uusista brunssipaikoista!

Vastaa

En sitten tiedä kuinka paljon brunssimenu vaihtelee viikonlopuittain, olisi tosi kiva jos se olisi jossain nähtävissä, niin pystyisi vähän hahmottamaan löytyykö omaan makuun/ruokavalioon sopivaa sisältöä kuinka paljon :) Salaattivalikoima oli ihan kohtuullinen, mutta niissäkin joissain oli kalaa. Tokihan nämä ovat myös makukysymyksiä ja kiinni siitä, mitä etsii, haluaako tällaista lounastyyppistä vai sitten aamiaismaista vai jotain siltä väliltä! :)

Vastaa

22e on kova hinta jos brunssi ei tuota suurempia makuelämyksiä! Itse haluaisin kyllä ainakin viihtyvän tilan ja pieniä makuelämyksiä tuohon hintaan.:)

Vastaa

No niinpä, tuohon hintaan jo ehdottomasti odottaa kaikkien osatekijöiden olevan kohdallaan – sitä kun ei näissä brunsseissa maksa pelkästään ruoasta, vaan kokonaisuudesta, elämyksestä ja kokemuksesta, nautinnollisesta vapaapäivän aamuhetkestä :)

Vastaa

Käytiin tuolla ensimmäistä kertaa viikko sitten, ja ihan samoja ajatuksia heräsi. Tuskin kutsuu toista kertaa…

Vastaa

Mulle jäi sama loppufiilis, tulipahan kokeiltua, mutta pitäisin hyvin epätodennäköisenä että enää tuonne tulee suunnattua – syömään kyllä varmastikin, mutta brunssin hintaan löytyy paremmin vastinetta rahoille muista paikoista :)

Vastaa

maistui miltä maistui, mutta näyttää pirun hyvältä. :D

(odottelen tässä koska pääsen ruokkikselle, niin luultavasti hernekeittopurkin kuvakin sais veden kielelle..)

Vastaa

Heh, jos nälkäisenä ei pidä mennä ruokakauppaan niin ei visiin sitten lukea blogejakaan ;) Nyt viimeistään hopihopi syömään, minäkin suuntaan hakemaan jääkaapista iltapäiväpalaa, ennen kuin alan pyörtämään brunssiarviotani nälässä positiivisemmaksi :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.