Olen Amstedamiin matkatessa vilkuillut vaihtoehtona mielenkiintoisen oloista CitizenM –hotellia, ja olinkin iloinen kun viime reissulla oli mahdollista yöpyä samaisen ketjun hotellissa Glasgowssa. CitizenM mainostaa tarjoavansa kohtuuhintaista luksusta kansainvälisille ja liikuville matkailijoille. Konsepti on moderni ja CitizenM:n on kuvailtu edustavan uuden sukupolven hotelliketjua, eikä nyt hotellissa yövyttyä ole vaikea nähdä mihin väite pohjautuu.

CitizenM –ketju on kyseenalaistanut perinteisen hotellikonseptin ja suunnitellut omat hotellinsa uudelta pohjalta lähtien hotellin aulasta ja kokonaisuudesta aina huoneisiin ja yksityiskohtiin asti. Tyypillistä respaa ei ole, vaan kukin hoitaa koneelta itse sisään- ja uloskirjautumisen (toki paikalla on henkilökuntaa ympäri vuorokauden avustamassa). Perinteinen aula on korvattu olohuonetyyppisellä ratkaisulla, joka kannustaa matkailijoita kokoontumaan yhteen ja ylipäänsä viettämään aikaa rennoissa mutta moderneissa yleisissä tiloissa. Tarjolla on kahvila-baari, paljon luettavaa, tv, nopea nettiyhteys ja yleisessä käytössä olevia Applen koneita. Hotellin yleisilme ja tunnelma on moderni, nuorekas ja jopa futuristinen.

Huoneet ovat pieniä, hyttimäisiä, mutta klaustrofobisen oloa lievittää koko seinän kokoiset ikkunat. Vaikka tila on pieni, se on käytetty tehokkaasti ja yksityiskohdissa on huomioitu matkustajan mukavuus. Se kaikkein tärkein, eli sänky, on iso, mielettömän pehmeä ja laadukkailla petivaatteilla varustettu. Suihku on laadukas ja monissa hotelleissa ongelmana oleva suihkun heikko paine ei täällä tule kysymykseenkään. Huoneessa on lukuisia pistorasioita, Glasgowssa jopa pistorasioita muualta Euroopasta tuleville matkailijoille, ja netti on luonnollisesti ilmainen.

Ikkunat on äänieristetty, joten herkkäunisen ei tarvitse huolia kaupungin äänistä. Seinällä on tv laajemmalla kansainvälisellä kanavavalikoimalla kuin hotelleissa yleensä. Huoneen valaistus on trendikäs ja tunnelmallinen, mieleisensä värimaailman voi valita koko sateenkaaren värikirjosta. Huoneen toimintoja aina valoista ilmastointiin, ja kaihtimista tv:seen hallitaan mood padillä. Kokonaisuus on oivaltava ja nuorekas, ja design palkittua.

Perhehotellina CitizenM:ä en näe, mutta pariskunnalle tai yksinmatkustavalle se on loistava valinta, siinä missä vapaa-ajan matkailijalle kuin työmatkalaisellekin. Perinteistä luksushotellia hakevan ehkä kannattaa jättää tämä välistä tai suunnata hotelliin avoimin mielin, CitizenM:n ylellisyys kun tulee epätyypillisistä asioista, mikä ei välttämättä perinteisen luksuksen ystävää tyydytä.

Hotellin kahvilasta saa helposti monipuolista pientä take away naposteltavaa, mikä on korvannut huoneiden perinteiset minibaarit. Miinusta hotellille tulee välttävästä aamiaisesta, joka on valikoimaltaan hyvin suppea sekä huoneiden pienestä koosta. Vaikka tila onkin käytetty tehokkaasti, saattaa moni silti kokea huoneet liian pieniksi, etenkin suuren matkatavaramäärän kanssa matkustavat. Itse tosin olen sitä mieltä (ja käsittääkseni myös ajatus suunnittelussa on ollut), ettei huoneita ole tarkoitettu oleiluun vaan itse asiaan, eli yöpymiseen, jonka mukavuuteen niissä todella on panostettu.

Toistaiseksi CitizenM hotelleita on vain kolme, kaksi Amsterdamissa ja 2010 avattu hotelli Glasgowssa, mutta ketjun toiveena on avata seuraavan viiden vuoden aikana 20 uutta hotellia etupäässä Euroopan suuriin kaupunkeihin, joten mikäli tavoitteet edes puoliksi täyttyvät, tullaan CitizenM:stä kuulemaan vielä paljon. Oli mielenkiintoista huomata, että Tripadvisorinkäyttäjät ovat rankanneet CitizenM:n ykköshotelliksi Glasgowssa, 13. Amsterdamissa ja jälleen ykköseksi Schipholin läheisyydestä.

  Who is citizenM?
CitizenM is named after a new type of traveler; the mobile ”citizen” of this world. Mobile citizens are frequent – but wise – travelers, globally aware, value conscious, not afraid of technology, contemporary, informed and have a social, free spirited personality.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.