Ajattelin vielä palata matkustuksen must –tuotteisiin yleisen kosmetiikan sekä meikkien muodossa, vaikka reissusta onkin jo hetki ehtinyt kulua. Siinä missä vaatteissa pyrin pakkaamaan mukaan vain tarpeellisen, sama pätee myös kosmetiikkaan. Parikin viikkoa pärjää oikein hyvin perustuotteilla, joten reissuun ei tarvitse raahata koko kylppärin kaapin sisältöä. Yleensä säilytän testereitä ja minikokoisia pakkauksia matkaa varten, ne kun ovat loistavia mukaan otettavia.

Shampoopullot ja puhdistusainepakkaukset ovat yllättävän painavia yhdessä sekä tilaa vieviäkin, eikä niitä kulu viikossa tai parissa nimeksikään. Nyt olin onnekas ja kaapistani löytyi juuri tarvitsemiani tuotteista minikoissa, mutta jos niin ei ole, niin useat marketit ja Kicks ainakin myyvät pikkuisia matkapurkkeja, joihin voi näppärästi pakata pienen määrän tarvitsemiaan tuotteita omasta kaapista ja myös valmiita minisettejä myydään monessa paikkassa. Itse täytettävät matkapurkit ovat sen kokoisia, että tarpeellinen menee läpi käsimatkatavaroissakin.

Viimeisellä parin viikon yhdistetyllä kaupunki-rantalomalla pärjäsin hyvin seuraavilla tuotteilla, eli varsin näppäränkokoinen ja kevyt kosmetiikka-arsenaali mukana. Näiden lisäksi toki mukaan lähti vielä aurinkotuotteet sekä matkameikit, joista oma postauksensa tulossa.

1. Puhdistusaine: Kaapista löytyi loistavasti matkalle sopiva matkakokoinen Decubalin puhdistusvaahto, joka poisti helposti kaiken meikin. Reissatessa tehokkaat ja monikäyttöiset puhdistusaineet ovat minulle ehdottoman tärkeitä, näin ei tarvitse kantaa useampaa tuotetta mukana.

2. Kasvovesi: Tämä ei välttämättä pakollinen, jos oikein tahtoo tilaa säästää. Nyt kaapista sattui löytymään minikokoinen Clarinsin testerikasvovesi, joka riitti sopivati koko lomalle. Aiemmilla reissuilla olen pullottanut pikkupulloon arkisin käyttämääni L’Orealin kasvovettä.

3. Kosteusvoide: Matkalle otan yleensä mukaan kosteusvoiteen, joka toimii sekä päivä- että yövoiteena. Nyt ennen reissua silmiini sattui Kicksin alesta Olivon matkakokoinen päivävoidepurkki, joka kyllä olisi kelvannut yövoiteeksikin paksuutensa puolesta ja muutenkin, mutta kaapista sattui löytymään mukaan Lumenen näyteyövoide.

4. Hammastahna (+hammasharja): Tässäkin minikoko on oiva, mutta jos pientä kokoa ei ole saatavilla, pakkaan mukaan hammastahnatuubin, josta suuri osa on jokäytetty. Rippeet riittää lyhyeen lomaan ja jos matkassa ollaan pariskuntana tai perheen kesken, niin on turhaa, että jokainen pakkaa oman hammastahnatuubinsa kosmetiikkalaukkuun. Pieniä juttuja, mutta niistähän se paino aina pääsee yllättäen kertymään. ;)

5. Deodorantti: Näitä ei pahemmin ole matkakoissa tullut vastaan, joten mukaan lähti normaalikokoinen Garnierin Mineral dödö, mutta viimeisiään vetelevä. Kuumiin kohteisiin myös talkit ovat hyviä, mutta niitä on vähemmän Suomessa tarjolla, joten kannattaa katsastaa tarjontaa määränpäässä.

6. Silmämeikinpostoaine: Minikokoinen tämäkin, joskus ripsariostoksen kylkiäisenä saatu Lancomen. Yleensä en tätä tarvitse, mutta nyt mukaan lähti vedenkestävä ripsari, joten oli pakko pakata mukaan.

7. Silmänympärysvoide: Nämä ovat usein jo itsessään niin pienikokoisia, ettei tarvetta kutistaa pakkausta ole. Silti, otan mukaan jo avatun ja puoliltaan käytetyn. Säästö se on pienikin painosäästö.

8. Shampoo ja hoitoaine: Näihin erinomainen vastine löytyi jo kaapista, Veronan reissullakin mukana olleet oivat Macadamian matkakoot. Testatut ja varmasti toimivat. Pidemmälle matkalle en myöskään paikkaisi mukaan hiustenhoitotuotteita, joiden toimivuudesta en ole varma.

9. Jätettävät hiustenhoitoaineet: Vähemmällä pärjää lyhyen aikaa, niinpä nyt matkalla mukana oli Macadamian pakkauksessa mukana olleet hiusöljy ja jätettävä hoitoaine – toimivat yksin ja yhdessä. Muotoilutuotteeksi hiuslakka riittää, joita onkin reippasti nykyään tarjolla pienissä koissa!

10. Vartaloöljy: Tämän voi hyvin jättää poiskin, mutta jos iho on kuiva, on sellainen hyvä pakata mukaan minikoko. Monitoimiöljy toimii tarvittaessa yövoiteena tai hiuksille, jos sellaista ei muuten pakkaa mukaan. Tämä Nuxen minikoko on saatu sekin, ja oli matkalla loistava vaikka onkin turhan painava lasipullo. Vartalovoiteen asemaa ajoi myös pieni After Sun, ja yhdessä nämä riittivätkin juuri koko lomaksi.

11. Karvanpoistovaahto + höylä: yleensä vahaan ihokarvani ennen lomaa, niin niistä ei juuri tarvitse murehtiä. Yksittäisiä eksyneitä varten pakkaan silti mielelläni höylän ja vaahdon mukaan ja niistä jälkimmäisen myöskin, kuinkas muutenkaan, minikoossa. Tämä Biothermin on miesten partavaahto, jostain mistä lie joskus saatu, mutta eipä tuo haittaa – asiansa se ajaa riittävän hyvin riippumataa mitä tuoksua siihen on lisätty (tämä onneksi hyvin miedon tuoksuinen).

12. Muuta: Kuorinta-ainetta en suotta kanna matkalle mukaan, mutta kasvojenkuorinta näytepussissa pääsee useinkin matkaan. Sellainen on onneksi sopivasti joka reissulle löytynyt kaapin pohjalta. Sitten vielä pinsetit, tarvittava määrä vanulappuja sekä muutama vanulappu. Näillä pärjäsin oikein hyvin, ja monen tuotteen kanssa kävi loistavasti, että loppuivat juuri matkankin loppuessa. Niinpä kosmetiikkapussi oli tullessa vieläkin tyhjempi kuin lähtiessä. Loistavia lyhyelle matkalle ovat pienet lehtien välissä tulevat näytepakkaukset, joita en koskaan heitä pois, vaan nappaan mukaan vaikkapa viikonloppureissulle suunnatessa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.