Kävin viimein syksyn aikana testaamassa Helsingin keskustassa sijaitsevan Gaijin -ravintolan (Bulevardi 6). Ravintola avattiin viime keväänä ja siitä lähtien siellä käyminen on ollut mielessä, mutta kesä hurahti ohi liian nopeasti. Odotus kuitenkin kannatti eikä korkeista odotuksista huolimatta tarvinnut pettyä, vaan ruoka veti vertoja sisarravintola Farangille. Annosten visuaalinen ilme oli hyvin samankaltainen kuin Farangissa ja niissä oli käytetty samoja elementtejä, mutta makumaailma oli silti omanlaisensa, pohjois-aasialaiseen keittiöön sopiva kun taas Farang painottuu kaakkois-aasian makuihin.

Idea oli Gaijinissa Farangista tuttu, annokset olivat sopivan kokoisia ”maisteluannoksia”, joten kaksi henkeä pystyi hyvin ottamaan kolme erilaista annosta, jolloin pääsi kokeilemaan erilaisia makuja. Monen ruokalajin maistelu sopi hyvin, sillä listalla oli niin monta houkuttelevaa annosta, joiden väliltä oli muutenkin vaikeuksia valita. Maut olivat monipuolisia ja tuoreita ja jälkiruoat kuin pieniä taideteoksia, jotka raaski syödä vasta hetken huolellisen ihastelun jälkeen.

Ruoissa ei siis ollut mitään valittamista, palvelu ei ehkä ollut yhtä hyvää kuin Farangissa saatu, mutta toisaalta en voi vetää johtopäätöksiä yhden kokemuksen ja parin tarjoilijan perusteella. Tila on tumma, tunnelmallinen ja tyylikäs, mutta ei kovin rauhallinen, eli täytenä iltana se ei ole paras mahdollinen intiimiin illalliseen. Pöydät ovat hyvin liki toisiaan, eikä muutenkaan turhan isot kannattelemaan kaikkia kippoja ja kuppeja.

Täydessä ja tiivissä tilassa melutaso nousee herkästi, mutta toisaalta tila tukee Farangin ja Gaijinin ajatusta ruokailusta sosiaalisena tapahtumana, eli sen ei olekaan tarkoitus kadottaa ihmisiä omiin looseihinsa. Sitä mitä ei voi välttää, siitä siis kannattaakin yrittää nauttia ja kun tietää mitä odottaa, ei hämmenny siitä, että saattaa istua hyvinkin liki toista seuruetta. Vaikka ruoka Gaijinissa olikin einomaista, pitää Farang silti vielä pintansa suosikkinani, mutta vaihtelu virkistää.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.