Kävin perjantaina H&M:n showroomilla tutustumassa Maison Martin Margielan ja H&M:n yhteistyömallistoon, joka koostuu MMM:n eri sesonkien vaatteiden ja asusteiden uusintaversioista, mutta myönnettävä on, yhteistyö on mennyt minulta aina tähän asti kokonaan ohi. Kun kävin hypistelemässä vaatteita, ei ollut enää tyystin yllätys miksi, tyyli ei tuntunut yhtään omalta. Epäilemättä Maison Martin Magielalla on oma fanikuntansa, joihin persoonallinen tyyli uppoa, mutta minuun androgyyni henki, ylisuuret vaatteet ja hauskat asusteet eivät ihan iskeneet. Kaiken kaikkiaan ne tuntuivat omaan makuun aivan liian erikoisilta ja ennen kaikkea epäimartelevilta, ensimmäistä kertaa en bongannut koko esillä olleesta kokonaisuudesta yhtään vaatetta, johon voisin ajatella pukeutuvani.

Mutta keskitetään huomio siihen mistä pidin. Jos vaatteet eivät iskeneet, niin toista oli asusteiden kanssa, tai tarkemmin ottaen kenkien. Ne vaikuttivat laadukkailta ja muotokieli puhutteli. Klassisia malleja oli säväytetty upeilla läpikuultavilla koroilla, joissa oli ehdottomasti särmää, olematta kuitenkaan liian erikoisia. Yleensä en ole ballerinojen ystävä, mutta nyt osui ja upposi kauniit hopeahileiset ja klassiset mustat. Nämä eivät suinkaan ole liian tyttömäiset, vaan ihanan ryhdikkäät ja monikäyttöisen oloiset.

Kenkäpareista olisin voinut oikeastaan ottaa jokaiset, mutta jäin miettimään miten kaunis muovikorko kestää käytössä – Suomen jäällä, asvaltilla ja hiekoituksella? Murtuuko se, naarmuuntuuko kuultava pinta nopeasti, ja miten käy kun hentoinen pohja kuluu ja kivet pääsevät käsiksi herkänoloiseen, vaikkakin tukevaan muoviin? Ehkä sen takia en olisi valmis korollisia kenkiä ostamaan, vaikka ihailuni ne kyllä saavat. Mutta ballerinat, niitä aion ehdottomasti kurkkia malliston tullessa myyntiin. Tosin luulen, että nyt käy kuten aina ennenkin, havahdun uuden yhteistyömalliston myyntiin tuloon aivan liian myöhään (toisin sanoen pari tuntia myynnin käynnistymisen jälkeen), jolloin suosikkini ovat jo päätyneet viimeistä myöten muiden ostoskoreihin.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Huhhuh. Eipä ole kyseinen mallisto minunkaan mieleeni. En mieltynyt edes noihin läpinäkyviin korkoihin, ehkä jo senkin takia, etten yleensäkään tykkää kiilakoroista. Sinut voisin vielä kuvitella käyttämässä niitä, mutta itseäni en niissä näe. Jotenkin tää ikäkin tuo jo omat rajoituksensa, sillä se mikä näyttää hyvältä pari- kolmekymppisen päällä, saattaa olla neljä- viiskymppisellä vain hölmön näköistä. Ei välttämättä, mutta välillä kyllä.

Vastaa

Mulla on itseasiassa sama, etten yleensä kiilakoroista tykkää, mutta näissä oli jotain jännää. Silti, tykkäisin kyllä vielä enemmän, jos korko olisi ihan normaali ;) Ja edes joskus puskee läpi käytännönajattelu, luulen, etteivät olisi viisain talvikenkävalinta! Kesällä vastaavalla korolla ehkä pärjäisikin, mutta nuo nyt ovat niin selvästi talvikenkiä, ettei asia paljoa lämmitä… :)

Onhan se toki totta, että ikä tuo varmasti omat vaikuttimensa pukeutumiseen, kuten mikä tahansa vallitseva tila (työn vaatimukset, arjen hektisyys, kropan muodot ja muutokset tms tms), ei sen tietenkään tarvitse tarkoittaa, ettei jotain saisi käyttää, kaikki kun voi olla kiinni kokonaisuudesta ja henkilöstä, mutta hyvähän se on myös elää tietyllä tapaa ajassa ja uskaltaa kokeilla uutta, eikä kokonaan unohtua siihen, mikä ehkä joskus (nuorena/hoikkana/muodokkaampana/opiskelijana/työssäkäyvänä/mitä ikinä) on toiminut :)

Vastaa

Sama täällä, ei iskenyt sitten yhtään. Jos nilkkureissa ei olisi muovikorkoa kotiuttaisin ne heti, mutta mietin myös samaa miten mahtaa kyseinen korko suomen keleillä kestää? Tuskin kovin hyvin.

Vastaa

Mallisto tuntuu olevan aika kapealle kohderyhmälle, mutta toisaalta, mikäs siinä, kiva jos matkan varrelle sattuu jossain vaiheessa jokaista makua miellyttävä suunnittelija :) Nuo nilkkurit ovat kyllä aika täydellisen malliset, ja täydelliset ne olisivatkin normaalilla korolla! Hauskat tuollaisella muovisella, mutta tosiaan, epäilen vahvatsi ettei kovin hyvin kestä…

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.