…ainakin jos Kicksinmyyjän sanoja, kun viimeksi kiikutin kassalle Urban by Björn Axén Work Me Flexible Sprayn (250ml), on uskominen. Eikä omakaan mielipiteeni kaukana noista sanoista ole, kyseinen lakka kun on jo pitkään ollut vakikäytössäni. Aikoinaan ostin ensimmäisen Urbanin lakkani kiireessä matkalle lähtiessäni kun silloinen vakilakkani, Tigin Bed Head Hard Head (400ml), oli liian iso lentokoneessa kuljetettavaksi ja tarvitsin nopeasti jotain korvaavaa matkan ajaksi. Lakka osoittautui kuitenkin niin huipuksi, että Hard Head jäi kakkoslakaksi ja Urban nousi ehdottomaksi ykköseksi.

Hard Head on mielestäni edelleen hyvää, mutta kuvailisin Urbania parannelluksi versioksi siitä, eli jos tykkäät Hard Headista, suosittelen kokeilemaan tätä. Hard Headilla on loistava pito, mutta suihkutuksen kanssa saa olla tarkkana ettei sitä lipsahda liikaa, jolloin lopputulos on herkästi kova ja ”kypärämäinen”. Kampauksissa se ei haittaa, joten niihin lakka on loistava!
Urbanin pito on mielestäni yhtä hyvä kuin Hard Headilla, mutta mielestäni Urbania on helpompi käyttää asteittain ilman pelkoa, että lakkaa tulisi tahtomatta liikaa. Urbania siis voi käyttää helposti vain kevyen suihkauksen hyvin luonnolliseen (mutta pitävään) lopputulokseen tai enemmän saadakseen aikaan vastaavan lopputuloksen kuin Hard Headilla (tai mitä vain siltä väliltä). Plussaa tulee myös erityisen näppärästä pakkauskoosta, Hard Headia on mahdoton kantaa mukana, se ei mahdu käsilaukkuun, mutta arkena Urban kulkee käsilaukussani yleensä aina.
Pari viikkoa sitten unohdin muutamana päivänä ottaa vakilakkani mukaan, ja kun yleensä laitan aamu-unisena hiukset vasta töissä, jouduin lainaamaan työkaverini hiuslakkaa ja niiden päivien jälkeen vannoin, että ostan yhden ylimääräisen pullon työpaikalleni, ettei enää tarvitse lainailla muiden omiin tarpeisiini ja hiuksilleni sopimattomia lakkoja, jotka saavat aikaan vain huonon hiuspäivän. Toki jokaisella on omat tarpeensa lakan suhteen ja jotkut pärjäävät ilman, itse käytän lakkaa päivittäin ja edellytän kunnon pitoa, jottei hiuksia tarvitse korjailla päivän mittaan, mutten kuitenkaan kaipaa kovaa tai koppuraista lopputulosta. Jos erityisen mietoa ja ”silkkistä” lakkaa hakee, tämä ei ole oikea vaihtoehto, mutta jos tykkää Hard Headista tai muuten tarpeet ovat hyvin samanlaiset, suosittelen lämpimästi.
Myynnissä Urbanilla on kahta lakkaa liikkeestä riippuen (Nelly näyttäisi myyvän molempia), Urban by Björn Axén Hard Feeling Spray ja Urban by Björn Axén Work Me Flexible Spray (molemmat 13,50€). Hard Feelingillä on nimen mukaisesti hivenen kovempi pito, mutta käytössä en ole huomannut merkittävää eroa lakkojen välillä, joten ostan aina sen mitä sattuu kulloinkin olemaan tarjolla. Molemmat lakat lupaavat erinomaista tukea ja kiinnitystä kauniilla kiillolla, Hard Feelingin pidoksi on määritelty 5/5 ja kiiltoasteeksi 5/5 kun taas Flexible Sprayn pidoksi on laitettu 3/5 ja kiilloksi 5/5. Molemmat lakat sisältävät UV-suojan, mutta Flexible Sprayn luvataan sisältävän myös lämpösuojan ja hiuksia hoitavia vitamiineja.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.