Koko viikko on kulunut kuin unessa, kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Takana ei ole aamua, että olisin herännyt ennen puolta kahtatoista, tänään unet venähtivät puoleen päivään. Tietoisena siitä, että ensi viikolla koittava arkirytmi pakottaa nousemaan kuudelta, eli noin kuusi tuntia nykyistä aikaisemmin, herätyskello soitti eilen kymmeneltä tuodakseen herätykset hivenen lähemmäksi tulevaa rytmiä ja mahdollistaakseen aamupäiväkahvit Kauppatorilla. Kellon soitua kuitenkin jotain tapahtui ja yhtäkkiä herättiinkin taas puoleen päivään, ja se niistä munkkikahveista.

Sängystä olen raahautunut sohvan kautta valmiiseen aamiaispöytään, mikä on lievittänyt osaltaan kotiutumisen vaikeutta ja tuonut päiviin ihanaa pientä luksusta. Aamiaisen jälkeen ole jatkanut päämäärätöntä haahuiluani, istunut yöpaidassa sohvalla, tuijottanut koneen ruutua saamatta juuri mitään järkevää aikaiseksi (osoituksena tämäkin postaus) ja torkkunut lämpimässä sylissä. Arkea olen vältellyt siinä määrin, että kotona on tullut vain piipahdettua, ja samoihin vaatteisiinkin tuli tänään sujahdettua kolmatta päivää putkeen. Melkein tunnen syyllisyyttä, mutta tietäessäni, ettei tuleva syksy juuri anna armoa luppoajan suhteen, olen työntänyt moiset järjettömät ajatukset mielestä ja jatkanut pölyttymistä.

Tämän päivän osoitus aktiivisuudesta oli suihkuun pääsy joskus neljän jälkeen ja illalla suuntaaminen Linnanmäelle ystävien kanssa, ihan vain päämäärätöntä haahuilua jatkamaan. Huvipuistoherkkuja, ihanaa seuraa ja jokin aurinkoa etäisesti muistuttava pallo taivaalla tekivät hyvää, ja huomenna voinee taas hyvällä omalla tunnolla nukkua pitkään ja ehkäpä saada lakattua kynnet, mikä on ollut työn alla jo maanantaista lähtien…

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Aivan täydellistä! Pitää osata vain olla, aina ei tarvitse suorittaa. Nauti lomapäivistäsi!

Vastaa

Kiitoksia, tämä totta tosiaan on ollut lomailua ihan sanan varsinaisessa merkityksessä ja jos töihin palattua ei tämän jälkeen ole levännyt olo, niin sitten ei kyllä mistään :)

Vastaa

Kiitos Kaunis, kun kerroit Designer Outlet Parnhorfista. Kävimme mieheni kanssa siellä riehaantumassa, tosin maltillisesti (tällä kertaa:).
Lämmintä loppu kesää Sinulle.

Vastaa

Oi, kiva että eksyitte paikalle ja toivottavasti tuli tehtyä kivoja löytöjä! :) Oikein ihanaa kesän jatkoa myös sinulle!

Vastaa

Kuulostaa ihanalta! Kyllä se arki tulee eteen,nauti mukavista laiskan letkeistä päivistä niin kauan kuin niitä riittää.Päämäärätön haahuilu on just oikeaa lomailua.

Vastaa

Kiitoksia! Tämä on kyllä ollut ihan poikkeuksellista olemista, mutta ilmeisesti tullut hyvinkin tarpeeseen, välillä hyvä osata kuunnella kehoa ja ihan vain olla. Toivottavasti töihin palaa levännyt ja rentoutunut mieli ja keho :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.