Piti jo eilen postailla tulevasta asunnosta, mutta poikaystäväni oli valloittanut koneeni koko illaksi, joten jäi sitten siltä päivältä koko bloggailu väliin.:)

Tosiaan, löydettiin ihastuttava asunto kävelymatkan päässä aivan Helsingin sydämestä, ja saan viimein ympärilleni tilaa, valoa sekä puulattian. Rakennus on vanha, mutta asunto hyväkuntoinen. Sain siis unelmoimani korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat, mutta myös hyväkuntoisen kylpyhuoneen ja siistin keittiön.

Ette arvaakaan miten moneen otteeseen olen jo mielessäni sisustanut uuden asunnon! Olisin valmis vaikka heti iskemään siihen kynteni…;)

Kuva täältä.

Asunto on tilava kaksio eteisellä, keittiöllä, kylpyhuoneella ja pikkuruisella vessalla. Harmillista on se, että makuuhuone on olohuonetta isompi, itse kun mieluummin näkin tilan jaettuna juuri päin vastoin. Itse olisin oikeastaan valmis siirtämään makuuhuoneen oletettuun olohuoneeseen ja toisin päin, mutta nykyisen olohuoneen ikkunat ovat kadulle päin (vaikkakin hiljaiselle sellaiselle) ja makuuhuoneen sisäpihalle, joten epäilen, ettei hyvin herkkäuninen poikaystäni suostu tähän muutokseen, mutta katsotaan…;)

Muutoin asunto onkin hyvin perinteinen, mutta se saa paljon plussaa sijainnista ja viehättävästä miljööstä. Keittiö ja kylppäri ovat valkoiset, eivätkä mitenkään erityiset (mutta siistit ja se riittää minulle), särmää haluankin tuoda hyvään pohjaan sitten itse sisustuksella.

Tapettimallit vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas: Sandberg Tyg & Tapet, Eugene. Maricken Oy, Sophie. Cello, NORDIC5591-06. Cello, SUNNYFLOWERS7623-06. Maricken Oy, Dukes. Maricken Oy, Decadence. Cello, NORDIC5194-26.

Asunnossa asunut nuori mies oli maalannut olohuoneen, makuuhuoneen ja eteisen seinät ja katot vaalenpunaiseksi, joten sille asialle täytyy tehdä jotain. Myös keittiön tapetti menee vaihtoon. Ajattelin muuten valkoisen keittiön kontrastiksi tumman ruskeaa koristeellista tapettia, mutta katsotaan nyt miten käy kun pääsen tapetti- ja maalimalleihin käsiksi…;) Eteinen varmaankin jää roosaksi ja siihen puututaan sitten myöhemmin, sen sijaan olohuoneen ja makuuhuoneen kattot muuttuvat valkoisiksi ja seinät muuttuvat alla näkyvän kuvan seinien värisiksi. Can’t wait!

Kuvat vasemmalta oikealla: Trendi ja Elle Decor syyskuu 2007

Ja tosiaan, tilava alkovi muuttuu vaatehuoneeksi, joka eristetään muusta tilasta paksuilla verhoilla. Hmm..:)

Yllä oleva kuva on repäisty alkuvuoden Trendistä ja seinän värin nähdessäni totesin sen olevan juuri sitä mitä haluan: ei valkoinen, mutta lämmin vaalea (tosin, sävy näkyy vähän huonosti kuvasta otetussa kuvassa…) Katon haluan luonnollisesti ihan valkoiseksi. Tapettimalleja selailin jo innolla netissä, kuten kuvista näkyy – tosin, mikään noista ei ollut ihan sitä mitä etsin, mutta selkeästi noissa tyylisuunnissa liikutaan.

Alla karkea pohjapiirrustukseni asunnosta, mutta todellisuuteen saattaa olla pientä heittoa ja seinät kyllä ovat ihan suoria….;)

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.