Nyt kun kevät on saapunut ulos, haluan tuoda sen myös sisälle.Yksiöni yleisilme tuntuu auttamattomasti raskaalta ja yhtäkkiä minua on alkanut viehättää värit, joiden en aiemmin ajatellut kuuluvan niihin, joita haluaisin kotiini tuoda. Koska pohjaratkaisuun olen tyytyväinen, en aio koskea suuriin pintoihin ja kokonaisuuskiin. Itseasiassa, haluan vain raikastaa yleisilmettä pienin muutoksin, mikä käytännössä tarkoittaa lähinnä tekstiilejä.

Sängyn ruskea päiväpeitto ja kaaonruskeat verhot eivät nyt vain vastaa mielikuvaani keväästä, vaikka itsessään kivat ovatkin. Tarkoitus siis on tuoda tilaan vaaleutta ja tehostaa sitä kirkkailla ja värikkäillä yksityiskohdilla.Muutosidea lähti seinälläni komeilevasta mustavalkovalokuvien kollaasista, joka, liekö tunnearvonsa takia, on yksi asuntoni suosikki kohdista. Vaikka mustavalkoisissa kuvissa on oma taikansa ja ne ovat ajattomia, tuli silti tunne, että nyt tarvitaan väriä. Muutos on helppo ja halpa, senkun korvaa mustavalkoiset värikylläisyydellä teettämällä seinälle värillisiä valokuvia. Syksyn saapuessa on taas helppo palauttaa vanha asetelma seinälle.

En halua huoneesta levotonta, haluan vain raikkautta ja pirteyttä. Valitsin kuvakansioistani kirkkaita ja värikkäitä, mutta yksinkertaisia, kuvia. Vaikka värit ovat jopa ristiriitaisia, eivät ne kirkkautensa ja selkeytensä ansiosta mielestäni riitele.
Kori Ikea, orkidea, Kynttilät Ikea, Maljakko Ikea, Verhot Ikea, Fuksia tyyny, Vaalea tyyny
Kuvat ovat juuri lähdössä kehitykseen ja odotan innolla uusia taulujani. Koska en halua huoneesta sirkusta, tulee värillisiä tauluja tasapainottamaan suuret valkoiset pinnat, kuten jo olemassa oleva valkoinen seinä, valkoiset verhot, matto ja päiväpeitto. Valkoinen päiväpeitto löytyy jo varastosta ja valkoinen matto lattialta, joten hankinnan alle jää verhot. Se tosin ei ole kallis hankinta, sillä esimerkiksi Ikeasta pitäisi saada edullisella valkoista kangasta, jonka helposti ja nopeasti ompelee verhojen muotoon.

Jotta taulut eivät jäisi seinälle orvon näköiseksi väriläiskäksi, aikomus on toistaa taulujen värimaailmaa pienissä yksityiskohdissa, kuten tyynyissä ja koriste-esineissä. Tarkoituksena on siis saada hillitty, mutta keväinen ja raikas kokonaisuus. Toivomuksena on myös löytää melkein kaikki tarvittava jo omasta takaa, jotta oikeastaan muuta kuin verhokangas ei tarvitsisi ostaa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.