Silloin kun Brasserie Kämp tarjoili englantilaista teehetkeä kello viiden teenä, en koskaan ehtinyt poiketa herkuttelemaan, vaikka monesti kehuttu teehetki mielessä kävikin, kunnes lopulta kävi klassisesti, ja teesetti poistui listalta. Vähän aikaa sitten ystävä hihkaisi iltapäiväteen ilmestyneen Kämpin valikoimaan, ja tietenkään en tohtinut enää aikailla asian kanssa, vaan varasin pöydän lauantaille, sopivasti Ateneumissa piipahtamisen päätteeksi. Kämp ei suotta kuuluu suosikkipaikkoihini, tunnelmalliseen miljööhön on aina yhtä ihana paeta kadun hälinää ja palvelu on aina erinomaista, kokonaisuutena sopivasti pientä luksusta arjen keskellä.

Iltapäiväteellä pöytään katettiin luonnollisesti teetä, oman valinnan mukaan listalta, sekä huumaavan huikea herkkutorni, pienin suolaisin ja makein suupaloin. Kaikki suli suussa, eikä sekaan osunut yhtään hutia. Kokonaisuudesta riitti kahdelle juuri sopivasti ja suupalat oli mitoitettu niin, että molemmat pääsivät maistamaan kaikkea, eli herkkujen jaosta ei tarvinnut kiistellä. Ohessa kermavaahtoa ja marmeladia sekä vadelmahilloa, joka upposi laadukkuudellaan jopa tällaiselle hillohöttöjä yleensä vierastavalle. Tornin viimeiseksi jätettiin parhaat, seuralaisella suklaakakkupalanen ja minulla supermakea marenkileivos. Tarjoiluastia tyhjeni juuri oikeaan aikaan, yhtään enempää ei olisi masuun mahtunut, muttei kuitenkaan tarvinnut vieriä ovista ulos ylensyöneenä. Tänne tulen päätymään vielä uudelleenkin, niin maukas ja tunnelmallinen iltapäiväteehetki oli!

 

 

Iltapäiväteetä tarjoillaan päivittäin klo 14-18, ja se tulee varata viimeistään kahta vuorokautta ennen. Hinta on 27,5€/hlö. Ruokarajoitteet kannattaa ilmoittaa etukäteen (minulta niitä kyllä ystävällisesti tiedusteltiin varauksen yhteydessä), niin kokonaisuuteen ei turhaan ilmesty mitään sellaista, mitä ei voi syödä.

Katso myös nämä

2 comments

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.