Kävelin maanantaiaamuna Kruununhakaan vanhoille kotikulmille ja mietin milloin viimeksi olen poikennut siellä. Vaikka alue onkin kävelymatkan päässä ytimestä, ei niille kulmille silti sattumalta eksy. Kello lähenteli aamukahdeksaa, maanantai painoi päälle ja suuntana oli vieläpä hammaslääkäri, mutta silti, oloa oli vaikea kuvata. Se oli jotenkin äärettömän rauhallinen ja hyvä, kaikkea sitä mitä normaali arkiaamu ei pidä sisällään. Kaikki tuntui hirvittävän tutulta, ihan kuin olisi ihan vielä hetki sitten siellä asunut. Kruununhaka on edelleen lempipaikkojani Helsingissä ja jos voisin noin vain päättää, sijoittaisin kotini mieluiten juuri sinne, lähelle merta, rauhallisten katujen keskelle.

Tiistaina sain syyn kulkea vanhaa tuttua katua uudelleen, suuntasin tutustumaan kotimaisen House of Elliottin kauniisen korumaailmaan. Astelin entisen kotikatuni päähän, aivan meren äärelle ja nousin hissillä kaupungin ylle. Showroomilta avautui mieletön näkymä sisälle ja ulos. Viimeisen päälle viimeistelty harmoninen tila, lämmin vastaanotto, kuppi kuumaa käsiin ja askel viereiseen huoneeseen. Sinisessä hetkessä suuresta ikkunasta piirtyi merellinen maisema, mutta sen huomasin vasta totuttuani huoneen säihkeeseen. Makeanveden helmiä, seashell-helmiä, puolijalokiviä, väriä ja tarkkaa käsityötä. Lapsi karkkikaupassa, siltä koruvalikoiman äärellä tuntui. Ajattelin vain poiketa katsastamassa uutuuksia ja kuulemassa hieman lisää merkistä, jota viime reissun lennolla Finnair shopin valikoimassa vilkuilin, mutta kuvittelin vain, eihän helmikäätyjen ja korutelineiden ääreltä noin vain osannutkaan lähteä.

Joka kerta kauniita helmikoruja hipelöidessäni luovuus iskee itseenkin. Niin monta kertaa olen halunnut tarttua helmilaareihin ja alkaa rakentaa omaa uniikkia korua. Mutta aloittaminen tyhjästä, hmm, siinä on omat käynnistysvaikeutensa. Se vaatisi suunnitelmallisuutta, mikä ei sovi kärsimättömälle. ;) Se vaatisi hankintoja ja valmistautumista ennakolta luovuuspuuskaan, sopivan kattavan helmivalikoiman, lukot ja koukut, pihdit ja muut tilpehöörit. Äitini sitä joskus harrasti, purki laadukkaat vanhat kenellekään kelpaamattomat korut purkkeihin ja tilasi tarvikkeita, ehkä sieltä löytyisi jotain näin vuosien jälkeen jäljellä, jotain mihin purkaa tarve nähdä kätten jäljet. Sitä askelta odotellessa on ihana ripustaa ylleen muiden miettimiä koruja. Kotiin lähdinkin tyytyväisenä ja inspiroituneena, kaunis kekseliäs helmikoru ranteessa ja vatsa täynnä laskiaispullaa.

Katso myös nämä

7 comments

Vastaa

Oi, mitä ihanuuksia!
Totta, Kruununhaassa on ihan oma tunnelmansa, tykkään kovin.

Mukavaa viikonloppua!
Tibs

Vastaa

Niinpä, miten ihanaa onkaan kun kullakin kaupunginosalla on niin oma henkenstä! :) Niitä tunnelmia miettiessä on kiva miettiä, että missä mieluiten asuisi. Monta muutakin ihanaa kulmaa Helsingissä toki on, mutta oma sydän on jäänyt Kruununhakaan.

Oikein ihanaa viikonloppua myös sinulle! :)

Vastaa

House of Ellitt of suomalainen?!? En tiennytkään, Finskin lehtistä on tullut useasti selailtua ja miettinyt ostaisko jonkun niistä koruista, sama lentsikkakentällä, tullut räplättyä niitä koruja tax-free-myymälässä mutta vielä en omista yhtään korua. Nyt kun vielä tietää, että tukee suomalaista designia, niin taidanpa ensi kerralla ostaakin. Kauniita ovat! :)

Vastaa

Joo, mullekin tuli yllärinä! Miksi lie ajatellut, että olisi lähimmillään ruotsalainen (Snö of Swedenin syytä?)? Itsekin olen monesti koruja silmäillyt lentokentällä, mutta jotenkin vain alkuperämaa on jäänyt pimentoon. Ei siis liikaa korostettu asia, mikä on hassua, yleensä kun kaikki kotimaiset tuntuvat erityisesti muistuttavan kotimaisuudestaan (vaikka hädin tuskin sitä edes olisivat)! :) Koruvalikoima oli ihan mieletön showroomilla, kauniita ovat nekin, mitä tax freessä on tarjolla, mutten osannut odottaa sitäkään, että valikoima on oikeasti noinkin laaja. Toivotatavsti tulee lähitulevaisuudessa yhä useampaan paikkaan myyntiin, ja siten helpommin saataville :)

Vastaa

Kiitos vinkistä, enpäs tiennyt minäkään, että nämä ovat kotimaisia! Ehdottomasti plussa :)

Kivaa vkloppua,
Riika

Vastaa

Sama juttu, ei kyllä ole liiemmin sitä korostettettu vaikka luulisi sen olevan asian, joka ainakin kotimaisille asiakkaille on pelkkää plussaa :)

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.