Joulumieli on antanut odottaa itseään, vaikka juhla lähenee hurjaa vauhtia. Liekö arjen kiire myrkkyä joulumielelle? Koska kaipuu on suuri lapsuuden kihelmöivään joulufiilikseen, lähdimme testaamaan josko ympäristöllä olisi vaikutusta joulumielen syntyyn. Suuntasimme siis jouluiseen Porvooseen haistelemaan tunnelmaa ja rentoutumaan raskaan viikon jäljiltä.

Näköjään moni muukin oli etsimässä joulumieltä Porvoosta, sillä vanha Porvoo oli tupaten täynnä ihmisiä ja valitettavaa kyllä – kiirettä. Emme antaneet vilskeen häiritä, vaan pidimme kiinni omasta leppoisasta käynnistä. Piipahdimme Old Town kahvila-ravintolaan syömään ja ihmettelemään ihmisvilinää. Hyvän ruoan (joka tosin antoi odottaa itseään jopa kohtuuttoman kauan) kruunasi herkullinen uunijäätelö, josta olen haaveillut jo varmaan kuukauden päivät.

Joulumieli jäi kohtaamatta, vaikka joulun tunnelmaa olikin mukava haistella. Ja ainakin loppuvuoden herkkuhammas on nyt kesytetty, sillä täpötäydestä Brunbergin myymälästä hamstrasimme kasan jouluherkkuja.
Sää Porvoossa oli kylmä, mutta kerrankin olin pukeutunut sään vaatimalla tavalla ja pysyin kylmyyden aiheuttaman ensijärkytyksen jälkeen jokseenkin lämpimänä.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.