Joulu on vaihtunut orastelevaan uuden vuoden odotukseen ja lumisade vesisateeseen. Itse nautin rauhallisista välipäivävapaista joulusuklaita sulatellen. Tänään, joulun ja vuodenvaihteen välissä vietetään poikaystäväni syntymäpäivää, joten lököily saa luvan jäädä huomiselle ja herkuttomuutta ei vielä sovi ajatellakaan. Ennen kuin kiidän ulos, luvassa päivänasu aatolta. Punaista, totta kai!

Kokeilin uutta kuvakokoa, sitä, jonka WordPress ilmeisesti tarjoaa pohjaani vakiona. Kertokaahan, onko kuvat tällaisena liian isoja? Omalta pikkunäytöltäni ne eivät näy kokonaan, ja itse tykkään nähdä koko kuvan ilman turhaa ylös alas rullausta. Tässä koossa julkaisu oli helpompaa, eikä vaatisi  ylimääräistä muokkausta, toisin kuin aina tähän asti julkaisemani pystyasukuvat, siksi nyt kyselen jos teidän makunne sattuisikin tukemaan tämän kuvakoon käyttöä.

Katso myös nämä

25 comments

Vastaa

Itse tykkään isoista kuvista, mutta mulla on kyllä iso näyttökin, eli näen kaikki kokonaisina :)

Vastaa

Kiva kuulla! Isolla näytöllä tosiaan nämä isommat kuvat toimii, mutta tällaisella 13 tuumaisella vain osa isoista kuvista näkyy kerralla. Toisaalta, voinhan klikata ne auki uuteen välilehteen, jolloin näkyvät kivasti kokonaisina :)

Vastaa

Itse seurailen bloglovinin kautta ipadilla, ja bl pienentää kuvat automaattisesti, eli näin on ihan yhtä hyvä :)

Vastaa

Kiva kuulla! En tullutkaan ajatelleeksi, että moni varmaan käyttää ipadia tai vastavaa, se onkin epäilemättä näppärä blogien selailuun :)

Vastaa

Aivan upea asu! Mielestäni kuvakoko on ihan sopiva. Tällä hetkellä selailen tabletilla ja kuvia joutuu kyllä selaamaan alaspäin, mutta ei haittaa mua laisinkaan. Parempi vaan, että on isoja ja selkeitä kuvia.

Vastaa

Kiitoksia, ja kiva kuulla, että kuvakoko toimii näinkin! :) Kun itsellä on tietyn kokoinen näyttö ja tapa seurailla blogeja, sitä herkästi unohtaa sen, että monet käyttävät tabletia tai että suurella osalla löytyy isompi näyttö kotoa tai läppäristä. :)

Vastaa

Kuvat näkyvät oikein kivasti läppärin näytöllä, isot kuvat ovat plussaa! Aivan ihana tuo punainen mekkosi, mistähän se mahtaa olla peräisin?

Iloisia ja rentouttavia välipäivävapaita sinulle! Eihän ihan vielä sovi herkuttelua lopettaa, vaikka hitusen takaraivossa kolkuttaa miten mahtuu vaatteisiin tämän suklaaputken jälkeen…

Vastaa

Kiva kuulla, että tykkäät! :) Tuo mekko on ostettu ehkäpä kolmisen vuotta sitten Elloksen alesta, olisikohan peräti Elloksen omaa(?) Joelle-merkkiä? Sopii kivasti jo pelkän värityksensäkin puolesta joulunaikaan :)

Heh, samat ajatukset ovat hiipineet omaankin mieleen, mutta ei auta, suklaata on vielä pakettitolkulla jäljellä, joten parempi yrittää vielä nautiskella, ne kun täytyy hävittää ennen hivenen kurinalaisemman arkirytmin alkua ;)

Vastaa

No mua kyllä haittaa nämä isommat kuvat, harmi että pienemmät teettää lisätöitä! Töissä kun on isompi näyttö, ei ehkä niin haittaisi, mutta valitettavasti siellä en voi kovin usein blogiasi kuitenkaan lukea :)

Mielelläni näkisin koko kuvan kerralla (sehän on asukuvissakin ihan oleellista, skrollailemalla ei saa kokonaiskäsitystä), oman läppärin näyttö ei ainakaan riitä siihen.

Vastaa

Äh, harmi että haittaa! Kiva kuulla palautetta, niin osaa paremmin ottaa eri maut/mielipiteet huomioon. Kokeilen tässä lähipäivinä vähän tästä pienempää, sellaista, joka ei klikkaannu isommaksi. Hihkaise jos yhtään parempi tai vaihtoehtoisesti yhtä huono kuin nämä! :)

Minulla on sama maku, eli ymmärrän kyllä hyvin – tykkään, että asukuva näkyy kerralla kokonaisena!

Vastaa

Mullakaan ei näy kuvat kokonaan 13″ ruudulla mutta isot kuvat on tosi kiva juttu, näiden koko menee siinä sopivan ja liian ison rajalla. Ehkä voisit tsekata pikselimäärän optimaaliselle korkeudelle ja rajata kuvat sen mukaan jo ennen nettiin lataamista? Tietystikään en tiedä onko tästä enemmän vai vähemmän vaivaa kuin siitä muokkauksesta mitä aiemmin olet harjoittanut mutta omalla Macbookilla se ainakin on todella helppoa, nopeaa ja tarkkaa.

Vastaa

Kiva kuulla, että isot kuvat on parempi! Voisin kokeilla miten toimisi, jos tekisin kuvista vähän tätä pienemmät jo käsittelyvaiheessa, kuten ehdotit. Silloin niitä ei vain saa klikattua isommiksi (käsittääkseni?), mutta en tiedä onko se edes merkityksellistä? Täytyy ainakin kokeilla ja vertailla, palautetta ainakin aina saa antaa, niin hahmottaa sitten, mikä toimii suurimmalla osalla parhaiten. :)

Meillä on samankokoiset näytöt, mutta itse en yleensä blogeja lukiessa tykkää siitä, jos koko kuva ei näy kerralla. Maku-/tottumiskysymys. :)

Vastaa

Todella hyvännäköinen mekko! :) Kuvat ovat mielestäni näin sopivan kokoisia, vaikka minulla onkin melko pieni näyttö.

Vastaa

Kiitoksia! Mekko on seissyt jo pienen ikuisuuden kaapissa, mutta tuli nyt joulun alla mieleen ja siten päätyi päälle yli parin vuoden tauon jälkeen :) Kiva kuulla, että kuvakoko toimii!

Vastaa

Kiva tyyli!

Vastaa

Kiitos :)

Vastaa

Mä käsittelen blogikuvat aina valmiiksi siihen kokoon, mihin haluan ne blogissa julkaistavan – ja julkaisuasetukset olen asettanut niin, että wp ei edes kysele enää postausta tehdessäni kuvan koosta. (muistaakseni kuvakoko vaan original)

Mun 15″ näytöllä kuvia täytyy hitusen skrollata, mutta se ei haittaa jos kuvia on vain pari. Tälleen jos postauksessa on perätysten paljon kuvia, skrollaaminen voi tuntua työläältä (ainakin kun palaan Helsinkiin, jossa nettiyhteyteni on aika surkea) :)

Vastaa

Itse tykkäisin siitä, että kuvat voi klikata isommiksi, joten siksi en ole halunnut pienentää niitä julkaisukokoon, vaikka se olisi ehkä kaikkein helpoin. Luulen, että se on asia, jota täytyy seuraavaksi kokeilla :)

Tässä postauksessa olikin aika paljon isoja kuvia, yleensä pyrin käyttämän postauksessa vain 1-4 asukuvaa, jolloin ainakaan ei yhtä isoa ongelmaa lataamisesta/skrollaamisesta koituisi kuin tämän postauksen kohdalla!

Kiva kuulla, mikä muilla toimii parhaiten, niin saan sitten ehkäpä edes hivenen kehitettyä yleisilmettä sekä lukijaystävällisempään että kirjoitustoimivampaan suuntaan :)

Vastaa

Mun mielestä kanssa kuvat ovat ehkä vähän liian suuria, joutuu skrollailemaan ylös ja alas.

Vastaa

Tuo häiritsee itseänikin jos jouluu skrollaamaan edestakaisin, joten ymmärrän hyvin! Tykkään isoista kuvista, mutta olisi kiva nähdä kuva kerralta omalta pkkunäytöltäkin :) Täytyy tehdä vähän vertailua ja kokeilla vielä kuvakokoa jostain tuosta välimaastosta!

Vastaa

Ihana asu ja aivan ihana tuo mekko!!:) Omaan silmääni kuvakoko on oikein hyvä!:)

Vastaa

Oi, kaunis kiitos! :) Ihana kuulla, että tällainen isompikin kuvakoko toimii :)

Vastaa

Sulla on kyllä aika huikea vartalo! :) Harrastatko paljon liikuntaa, vai onko enemmän ruokavalion ja geenien ansiota?

Mä tykkään enemmän niistä entisen kokoisista kuvista, mun näytölle nämä on hitusen liian isoja, varsinkin jos postauksessa on paljon kuvia. Isoksi klikkaaminen on kyllä kiva mahdollisuus, koska varsinkin parhaita matkakuvia ihailen mieluiten maksimikoossa.

Vastaa

Oi ihana, kaunis kiitos kehuista – olen otettu! :) Olen yrittänyt ryhdistäytyä liikunnan saralla, mutta paljon kiitosta täytyy kyllä antaa geeneille, ettei taipuvaisuutta mainittavaan painon nousuun ole :)

Kiva kuulla, että iso kuvakoko miellyttää! Yritän tässä testaillen löytää sopivaa kuvakokoa, ehkä tosiaan hitusen pienemmät kuin nämä, mutta kuitenkin selvästi isommat kuin vanhat – katsotaan mikä vakiintuu käyttöön :)

Ihanaa viikonloppua Sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.