Jonkun aikaa sitten kyseltiin käyttämistäni peiteaineista, joita on oikeastaan kolmea erityyppistä. Kaikkia en suinkaan käytä päivittäin, vaan kutakin aina tarpeen mukaan. Jo vuosia olen vannonut Yves Saint Laurentin Touche Éclat Radiant Touch -valokynän nimeen, joka on loistava monitoimituote. Ensisijaisesti se tuo valoa kasvojen varjoisille alueille ja toimii korostajana. Vaikka kynä antaa valoa nenän pieleen, otsaan tai leuan kärkeen, käytän kuitenkin itse sitä pääsääntöisesti silmien alla.

Kynä häivyttää tummuutta ja tuo valoa väsyneille silmänalusille, se raikastaa ihanasti kasvoja ja katsetta! Valoa tuovan ominaisuutensa vuoksi se ei kuitenkaan sovellu turvotuksen päälle, jolloin vaikutus on enemmänkin korostava kuin peittävä. Keväällä kokeilin myös edullisempaa vastaavaa, L’Orealin True Match Touche Magique -valokynää, joka peittää yhtä hyvin, mutta YSL:n versio tuo mielestäni kuitenkin enemmän valoa kasvoille.

Kevyesti turvonneita tummia silmänalusia peittämään tai muutenkin ihon värin epätasaisuutta paikallisesti häivyttämään sopii hyvin nyt pari vuotta käyttämäni Lily Lolon Mineral Cover Up -mineraalipeiteaine. Peittävimmän lopputuloksen saa levittämällä peiteaineen tarkoitukseen sopivalla siveltimellä ja häivyttämällä tarvittaessa kevyesti sormenpäällä, tarkoitukseen suunniteltu Concealer Brush löytyy mm. Lily Lolon valikoimasta. Peiteaineessa käytän sävyä on Blondie, joka sopii erinomaisesti hyvinkin vaalealle iholle. Erityismaininta täytyy antaa myös tuotteen riittävyydestä, se on erinomainen!

Myöskin silmänalusille, tummille ja turvonneillekin sopii voidemaisesti levittyvä runsaspigmenttinen Viva la Divan 3 in One Concealer. Edellä mainituista poiketen tämä toimii hyvin myös peittämään pieniä enemmän ja vähemmän punoittavia näppyjä. Itse käytän liki pelkästään setin vaaleinta sävyä, ja vähän harmillisesti tummemmat sävyt, jotka ovat minulle auttamattomasti liian tummia, jäävät käyttämättä. Siinä mielessä kolmen sävyn pakkaus ei minulle ole ideaalein, mutta hinta-laatusuhde tuotteella on varsin hyvä!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.