Olo alkaa pikku hiljaa helpottaa, mutta yritän olla rasittamatta itseäni liian varhaisessa vaiheessa. Ei millään malttaisi pysyä aloillaan heti kun huomaa kuumeen laskevan ja olon kohenevan, mutta yritän hillitä itseäni, että saan sairauden nopeasti selätettyä ilman turhia pitkittymisiä ja takapakkeja.:)

 
Kunnon flunssan mukana on seurannut (kaiken muun ”kivan” ohella) äärimmäisen kuiva iho, eikä eilinen (no myönnetään, en tänäänkään ole pystynyt olemaan vetistelemättä) itkurupeama ainakaan tilannetta parantanut. Nessu-paketti loppui eilen aamulla ja sen jälkeen siirryin kovaan talouspaperiin ja kasvojen iho on huutanut hoosiannnaa. Iho on kireä ja halkeilee, nenänpielissä on kestopunoitus eikä paljoa tee mieli hymyillä. Ihon hoitaminen on ollut retuperällä, hiuksetkin tuli pestyä monen päivän jälkeen vasta nyt kun olo alkoi osoittaa kohenemisen merkkejä.
 

Iho on siis vaatinut super hellävaraisia ja super kosteuttavia tuotteita. Näinä päivinä käyttöön onkin päätynyt sellaisiakin ihonhoitotuotteita, mitä muulloin ei tule juurikaan käytettyä.

Lushin Skin Drink voidetta (1) olen kaapinut kasvoille ennen nukkumaan menoa. Kosteutus tuntuu taivaalliselta, voide ei kirvele tai polttele tippaakaan, joten viheliäistä poltetta ei tarvitse pelätä. Vichyn täyteläistä kasvovoidetta (2) olen käyttänyt päivisin kun muistan ja jaksan, tästäkään ei ole liioin seurannut kirvelyä vaan vain miellyttävää pehmeyttä hetkeksi.

Äärimmäisen vähän käytössäni ovat olleet Herbinan Soft Care puhdistusemulsio (4) ja Olive Cleansing lotion niiden mietouden takia, eli kumpikaan ei poista meikkiä juuri missään määrin. Nyt nämä ovat sattuneet käsiin kuin tilauksesta. Meikkiä ei luonnollisesti ole tippaakkaan näinä päivinä ollut ja normaalit puhdistustuotteeni ovat tarpeettoman vahvoja väliaikaisesti super herkälle iholle, joten nämä ovat pelastaneet tilanteen. Molemmat tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä – kuin kosteusvoiteella pesisi kasvot!

Hätäapua iholle toi myös Dermosilin Artic Berries -sarjan vadelmanaamio (3), jonka jaksoin hetkeksi laittaa ihoa hoitamaan. Naamio on yleensä tuntunut hieman liian miedolta ja tehottomalta, vaikka herkullinen vaaleanpunainen koostumus miellyttääkin. ”Tässä tilassa” tämä toimi oikein hyvin ja mietous onkin ollut etu eikä haitta. Jatkuvan niistämisen myötä myös huulet ovat kokeneet kovia, joten huonetta vaihtaessa huulirasva seuraa mukana lievittämässä oloa. Trust me, olo on ollut viime päivinä kaukana raikkaasta ja viehättävästä!:)

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.