>Hanoi on Vietnamin pääkaupunki ja asukkaita siellä on noin 3 miljoonaa. Kaupunki sijaitsee sisämaassa Punaisen joen varrella. Heti alkuun voin tiivistää Hanoin yhteen sanaan: valloittava! Ihastuin ensisilmäykseltä tähän tunnelmalliseen miljoonakaupunkiin, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan Vietnamin muihiin kaupunkeihin ja maaseutuun. Tässä kaupungissa on sitä jotain!

Hanoi on aikoinaan ollut Ranskan Indokiinan pääkaupunki, mikä on jättänyt merkittävän leiman kaupungin yleisilmeeseen. Ranskalaisuus näkyy hauskalla tavalla sekä arkkitehtuurissa, että ruokakulttuurissa. Kuvittele periaasialainen kaupunki, jonka katukeittiöiden lomasta löydät ihastuttavia rankalaistyylisiä leipomoita, jäätelökahviloita ja ravintoloita. Voit täysin luontevasti nauttia katukeittiön tulisen ruoka-annoksen ja napata viereisestä leipomosta patonkipaketin kainaloon.
Hanoi on täynnä pikkumopoja ja skoottereita, joilla koko perhe (plus lemmikit ja keittiön kaappi) huristaa. Liikenteessä, ja sen vierellä, on todella syytä olla varovainen. Ilma on saasteista ja kirkkaasta taivaasta voi vain unelmoida, astmaatikon kannattaa siis suosiolla jättää tämä kaupunki välistä. Siitä huolimatta kaiken sen liikenteen kohinan ja katupölyn rinnalla voit astella mitä viihtyisämpiin erittäin puhtaisiin ja siisteihin hotelleihin. Vaikka hotelli pitäisi sisällään vain muutaman huoneen ja luokitus olisi vain pari tähteä, on kaikki todella puhdasta eikä kaikesta siitä ulkona liikkuvasta saasteesta ja melusta ole sisällä tietoakaan! Majoitusta on helppo löytää, ja se on kaikenkaikkiaan erittäin hyvätasoista ja edullista.

Useat järvet ja puistoalueet tekevät Hanoista vehreän ja avaran kaupungin. Hanoi on tunnettu ”vihreiden järvien kaupunkina”. Yksi Hanoin kauneimpia alueita mielestäni on Hoàn Kiem –järven alueen vanhat korttelit sekä ihastuttava Valkoinen silkkijärvi (White silk lake). Toivoisin voivani välittää teille edes ripauksen siitä tunnelmasta mitä koin katsellessani tyyntä, hiljaista ja uskomattoman rauhoittavaa järveä vuosi sitten huhtikuussa. Se hetki oli yksi Aasian matkani huipentumia ja se muisto ei varmasti koskaan katoa!

Vaikka kyseessä on miljoonakaupunki, taittaa matkat näppärästi jalkaisin. Etäisyydet ovat siis yllättävän lyhyitä. Liikenne on todella vaarallinen jopa tottuneille Aasian reissaajille, joten itse ei kannata hypätä mopon selkään!;)

Hanoihin kannattaa matkustaa keväällä, johtuen, että ympäristö on juuri puhjennut kukoistukseensa, mutta sää on vielä viileä (maaliskuussa karkeasti n. 20:n asteen tietämillä). Tästä johtuen on paljon helpompi liikkua kaupungissa kun helle ei verota voimia. Viileydestä johtuen myös ilma on raikkaampaa, eikä saasteet rasita samoin kuin hellekausina. Myös turisteja on vähemmän. Turistit ovat löytäneet tämänkin maailmankolkan, mutta eivät sitä vielä lainkaan pilanneet. Perinteiset turistit myös pysyttelevät ydinkeskustan tuntumassa, joten laajentamalla reviiriä pääset tutustumaan Hanoihin rauhassa.

Hanoissa on valtavasti ihastuttavia pieniä sisustusliikeitä, joista löytyisi kotiin vaikka mitä! Kannattaa silti muistaa perussääntöinä tinkiminen ja hintojen vertailu. Älä ikinä osta ensimmäisestä paikasta, viereissä puodissa on kaikella todennäköisyydellä sama tuote puolet halvemmalla!:)

Hanoissa kannattaa suunnata yleisen kaupungin kiertelyn ja kahviloissa istuskelun jälkeen katsomaan mitä viehättävintä vesinukketeatteria (liput kannattaa ostaa hyvissä ajoin). Lämpimästi suosittelen myös tunnelmallista ja hämyisää Vietnamin ensimmäistä Jazz klubia, Minh’s Jazz Clubia, jossa on live-esityksiä päivittäin.

Tottakai näkemisen arvoinen on myös Ho Chi Minhin mausoleumi sekä ihastuttava kirjallisuuden temppeli. Tätä entistä yliopistoa kiertäessään on ihana vaipua ajatuksiin siitä, millaista opiskelu on aikoinaan tässä vanhassa yliopistossa ollut. Tunnelma on lähes sadunomainen! Kirjallisuuden temppelin kupeessa on kannattaa käydä syömässä lievästi kehitysvammaisia työn kautta kouluttavassa ravintolassa, niin hyvän ruoan lisäksi saa hyvän mielen!;)

Hanoin vanhassa kaupungissa taasen hurmaa kadut, jotka on nimetty sen mukaan mitä niissä myydään. Yhdeltä kadulta saat ainoastaan paperia, toiselta kukkia, kolmannelta kangasta jne.

Tämä kaupunki on todella näkemisen arvoinen, ja ennen kaikkea kokemisen arvoinen. Hanoihin on turha matkustaa hotellilomalle, vaan mukaan tarvitset lähinnä hyvät kengät ja seikkailumieltä. Kaupunki on otettava haltuun kävelemällä, kiertelemällä, eksymällä ja katselemalla! Suosittelen Hanoita lämpimästii!

 

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

>Oletko käynyt näissä kaikissa maissa?

Vastaa

>Anonyymi: Juu, kyllä olen!:)

Vastaa

>Ja toinen utelias täällä :) Onko nuo sun ottamia valokuvia Hanoista? Tosi hyviä nimittäin ovat.

Vastaa

>Kiitos! Omia kuvia ovat :)

Vastaa

>Kiitos kivasta matkailujutusta ja hienoista kuvista. Vietnam kuuluu ehdottomasti omallekin listalleni. Huoh, niin paljon ihania kohteita ja niin vähän aikaa ja rahaa :)

Vastaa

>olet ilmeisesti ollut Aasiassa pidempäänkin ja muistaakseni kerroit joskus et olit Aasiassa vaihdossa. ois kiva jos tekisit postauksen koko tästä reissusta ja vaihtoajasta..

Vastaa

>Bea: Kiva kuulla, että pidit!:) Sama ongelma minulla: vaikka kuinka paljon paikkoja joissa haluaisi vielä käydä, plus sitten jo tutuiksi tulleet kohteet, jotka houkuttelevat uudelleenvierailulle. Mutta aikaa kun vain ei ole, eikä sitä rahaakaan jatkuvaan reissaamiseen. Hyvä jos pari reissua nykyään enää vuoden aikan ennättää!:/

Vastaa

>Jessi: Muistat oikein, eli olin tosiaan reilu vuosi sitten vaihdossa Malesiassa, ja sen myötä tuli reissattua mukavasti lähialueilla!:)Kiitos kivasta aihevinkistä, oikein mielelläni teen aiheesta postauksen!:)

Vastaa

>arvaa mitä?!olen vietnamilainen!aaah kävin siellä viime vuonna kesällä ja se helle!siiis siinä ihan sekoo;DDkiva että pidit paikasta;)

Vastaa

>Nalleee: Kotimaasi on kyllä upea, palan halusta päästä vierailemaan muuallekin kuin Hanoihin!!:) Voin hyvin kuvitella miten kuuma siellä on, tälläisen viileyden keskellä ajatus lämmöstä tuntuu kyllä ihanalta!;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.