Riittävän monta kertaa tusinahotelleissa yövyttyä tuottaa suuresti iloa kun kohdalle sattuu jotain hieman erilaista. Viime työreissulla Hampurissa majoituin vastikään avatussa 25hours -ketjun HafenCityhotellissa (Überseeallee 5, 20457 Hampuri), jonka trendikkääseen tehdasmiljööstä inspiroituneeseen tyyliin tykästyin. Yksinään ehkä karutkin yksityiskohdat pehmenivät mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi leikkisillä yksityiskohdilla, pehmeällä valaistuksella ja lämpimillä väreillä. Sisutuksessa yhdistellään toimivasti konttien ja varastolaatikoiden sekaan retroa ja modernia, mikä takaa kaikkea muuta kuin tylsän lopputuloksen.

Huolella mietitty linja jatkuu aina yleisistä tiloista huoneisiin asti, eikä yksityiskohtia unohdettu niin hisseissä kuin käytävilläkään. Ylellisyyttä toivat modernit kylpyhuoneet, ihanan upottavat sängyt, erinomainen palvelu sekä ehdottoman laadukas ja runsas aamiainen. Huoneissa tyylitelty nalle, villahuopa ja kuumavesipullo sängyn vieressä toivat herttaista kotoisuutta.
Hotelli sijaitsee nimensä mukaisesti satamassa, Hampurin uudessa osassa modernin arkkitehtuurin keskellä. Kulmilta löytyy muun muassa museoita sekä ravintoloita ja baareja, mutta ympäristö on vielä osin rakenteilla, joten toistaiseksi alue saattaa tuntua hieman kolkolta. HafenCity ei kuitenkaan sijaitse kaukana keskustasta, jonne pääsee hyvin bussilla tai kävellenkin. Hotellissa on viihtyisä ravintola ja pieni persoonallinen kauppa, joka myy tyyliin sopivia trendikkäitä kirjoja, pientä paperitavaraa ja muuta persoonalliseksi matkamuistoksi kelpaavaa.
Kuvat 1, 2, 3, 5 ja 7 omia, loput täältä.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.