Kävin viime viikolla tutustumassa Green People-tuotesarjaan, joka on erikoistunut luomu- ja luonnonkosmetiikkaan. Vaikka olenkin viime aikoina notkunut paljon luonnonkosmetiikkahyllyjen äärellä, on Green Peoplen pelkistetyt pakkaukset jääneet kohdallani ilman ansaitsemaansa huomiota.

Green People on englantilainen yritys, joka valmistaa koko tuotantoketjultaan eettisiin arvoihin erityistä huomiota kiinnittäviä ihonhoitotuotteita. Tuotteita ei luonnollisesti ole testattu eläimillä ja ne ovat Vegan Societyn rekisteröimiä, niitä ei kuljeteta lentoteitse ja tuotteet on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin. Yritys lahjoittaa vuosittain 10 prosenttia nettotuloistaan hyväntekeväisyysjärjestöille, tukee paikallisia yhteisöjä ja käyttää valmistuksessa Reilun Kaupan tuottamia kasviaineita, varsin esimerkillistä siis.

Green People on kerännyt lukuisia sertifikaatteja aina luonnonmukaista maataloutta tukevasta ECOCertistä aina yleiseettiseen Ethical Awardsiin. Tuotteet on valmistettu luonnonmukaisista ja orgaanisista aineista, ja niissä pyritään välttämään geenimanipuloituja aineita sekä aineita, joiden tiedetään aiheuttavan haittaa ympäristölle tai ärsyttävän ihoa. Yrityksellä onkin pitkä lista yleisiä ainesosia, joita niiden tuotteista ei löydy.

Esimerkillinen valmistusprosessi ei toki takaa vielä tehokasta sisältöä, mutta ainakin Green Peoplen voittamat useat Beauty Awards – palkinnot väittävät, ettei sisältö voi aivan huttua olla. Sarjasta löytyy kaikki perusihonhoitotuotteet aina puhdistus- ja hoitotuotteista selluliittigeelin ja aurinkovoiteisiin, Green Peoplella on myös nuorten ihonhoitoon tarkoitettu Oy! –sarja. Kaikki tuotteet sopivat herkkäihoisille.

Tuottesarjan ehkä ainoa miinus näin pintapuolisia seikkoja tarkasteltaessa (kun sisältöä en vielä ole päässyt testaamaan), on huomiota herättämättömät pakkaukset. Ne jotka hakevat pakkauksista silmänruokaa ja ylellisyydentuntua, eivät saa näillä jokseenkin kliinisillä pakkauksilla vastinetta makuunsa. Toisaalta pakkausten selkeä linja takaa sen, että ne sopivat yhtälailla kaiken ikäisten ja molempaa sukupuolta edustavien kaappiin ihan yhtä hyvin. Ja mieluummin tylsä kierrätettävä pakkaus kuin muotovalio purnukka, jonka tuotannon hiilijalanjälkeä muista miinuksista puhumattakaan ei uskalla edes ajatella, näin ainakin minusta.

Erityisen ison plussan pakkaukset saavat kuluttajaystävällistä aineosaluettelosta, jossa ainekoodit on avattu selkokielelle. Näin kosmetiikan sisällöstä kiinnostuneet, mutta aiheeseen paneutumattomemmatkin näkevät helposti mitä iholleen laittavat.

Huh, tulipas hehkutusta. Itse kuulun siihen alati kasvavaan kuluttajaryhmään, joka lämpenee ajatukselle siitä, että tietää mitä iholleen laittaa, joten tuotesarja herätti oman kiinnostukseni, mutta katsotaan millaiseksi mielipide muotoutuu kunhan saan myös sisältöä testattua. Sain mukaani Green Peoplen puhdistuaineen ja kosteusvoiteen, joista kertoilen käyttökokemuksia kunhan saan niitä ensin rauhassa testattua.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.