Kävin eilen testaamassa Helsingin tuoreen italialaisen ravintolan, Vapianon (Mikonkatu 15). Ketjulla on 95 toimipistettä ympäri maailmaa, mutta itse en ole käynyt aiemmin yhdessäkään. En siis oikein tiennyt mitä odottaa, vaikka kehuja maailmalla sijaitsevista ravintolasta olenkin kuullut.

Ravintolassa kierrellään läpyskän kanssa, jolle kertyy summat valituista ruoista, ja kaikki maksetaan kerralla lähtiessä kassalle. Tarjolla on tuttuja italialaisia alku- ja jälkiruokia, pizzaa, pastaa ja salaattia. Ravintola on perinteistä pikaruokaravintolaa tasokkaampi vaihtoehto, ns. laadukas pikaruokapaikka. Erityisyys tulee miljööstä ja tavasta toimia ravintolassa, eri pisteistä ja korttisysteemistä, mutta itse ruoat eivät yllättäneet, mutta se tuskin on tarkoituskaan. Crudo pizzani oli liian suolaista, mutta seuralaisen Tonno kuulemma sopivasti maustettu ja muutenkin hyvä, Crema di Fragola jälkiruoka oli molempien mielestä vähän mautonta. Pizza kannattaa melkein valita kalliimmista hintaryhmistä, jolloin täytettä on runsaasti. Pastat jäivät nyt testaamatta, mutta ensi kerralla sitten!

Tilat olivat mielestäni ravintolatyypille viihtyisät ja kiva lisä oli tuoreet yrtit jokaisessa pöydässä. Asiakaspaikkoja on runsaasti, mutta tilasta ei kuitenkaan tule ruokalafiilistä hyvän valaistuksen ja raikkaan, mutta maanläheisen värimaailman myötä. Palvelu oli oikein ystävällistä, mitä nyt pizzakokki meni lukkoon kun halusin vaihtaa pizzaan tulevan kinkun (kalliimmasta halvempaan). :) Kaiken kaikkiaan ihan kiva kokemus!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.