Viime päiviin on mahtunut niin paljon, että mieli on kukkuroillaan ihanista kokemuksista ja muistoista, jotka tulevat lämmittämään vielä pitkään. Aurinkoiseen Malesiaan saavuimme keskiviikkona, ja sen jälkeen olemme ehtineet pongahtaa lähisaarille ja snorklata turkoosissa vedessä, paistatella päivää 30 asteen helteessä ja shoppailla jalkamme kipeiksi valtavissa ostoskeskuksissa sekä tunnelmallisilla toreilla. Ja voih, olin jo unohtanut miten ihana hintataso täällä onkaan, shoppailumahdollisuuksista puhumattakaan. Laukku on täyttynyt uusista kengistä (maltillisesti), laukuista (kyllä, monikko) ja vaatteista, eikä rahaa silti tunnu palaneen ostoksiin nimeksikään. Olemme lepuuttaneet kävelemisestä kulunutta kehoa spassa ja syöneet, oi niin hyvin (parempi pysyä hetki etäällä vaaoista). Perjantaina matkasimme Bruneihin, ja mikä seikkailu se päivä olikaan! Sellaisen saa vain vaihtamalla maata ja ottamalla mukaan ainoastaan luottokortin, passin ja avoimen mielen. Kun tietämys tulevasta kohteesta on liki nollaa, ei voi muuta kuin saada eteensä seikkailun, yllättyä ja kurkkia rohkeasti seuraavan kulman taakse. Kysyvä ei tieltä eksy, niinhän sitä sanotaan, ja niin mekin löysimme kaikkialle ja myös takaisin, vaikka taskusta pilkotti vain edellisenä iltana pikapikaa tulostettu googlen juuri mitään sanomaton kartta Brunein pääkaupungista, eikä pahemmin tietoa maan tavoista ja oikuista.

Sen jälkeen on toivuttu liki 21 tuntiin venähtäneestä päivästä, nähty villieläimiä ja ostettu retki yhteen Borneon kärkipään sukellus-/snorklauskohteeseen. Kyllä kahteen viikkoon mahtuu. Nyt on jo nähty Hong Kong, Macao, Brunei ja uusi pala Malesiaa, mutta vielä viisi kokonaista päivää jäljellä, joita samaan aikaan odottaa ja toivoo, ettei aika kuitenkaan liikkuisi minnekään. Loma on vasta puolivälin ohittanut, mutta jo viime viikolla nousi ilmaan kysymys, minne seuraavaksi? Tänään taksin kiitäessä maantiellä kalastajakylän siintäessä oikealla, mietimme tulevan kesän matkamahdollisuuksia. Matkustus, suuri rakkauteni ja ehtymätön inspiraationlähteeni. Se tunne, kun vastassa on jotain uutta ja odottamatonta, lähdön tunnelma ja silmien avautuminen uuteen näkymään ja kulttuuriin, mielikuvien hajoaminen ja ymmärryksen löytäminen. Avartuminen ja auki oleminen. Siinä vasta jotain, jota minä kutsun täydeksi elossa olemisen tunteeksi, ja siihen tunteeseen jää koukkuun. Loma ei ole minulle vain mahdollisuus rentoutua ja irrottautua arjesta, vaan ennen kaikkea tilaisuus kokea ja nähdä jotain uutta, oppia ja kerryttää kokemusten kirjoa – siihen tarpeeseen matkustus uusiin kohteisiin vastaa paremmin kuin hyvin.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Ihanan kesäistä siellä! se lähdön tunne, lähteminen ja uuteen paikkaan saapuminen on joo ihan parasta, sitä ei voita mikään. Minä haluaisin tulevaisuudessa käydä vaikka missä, seuraava kohde voisi olla Amalfilla, miksei myös Sardiniaan voisi palata ihan vaan maisemien takia

Vastaa

Niinpä, se on kyllä ihana tunne, johon iskee nopeasti ikävä jos uutta matkaa ei ole tiedossa :) Maailma on kyllä pullollaan upeita kohteita, joten nähtävää riittää. Sardiniassa en itse vielä ole käynyt, mutta sinne olisi kyllä ihana päästä!

Vastaa

Oiiii, mitä kuvia! Niin turkoosia vettä.. ♥ Täällä ruudun toisella puolen huokaillaan syvään. ;)

Vastaa

Vesi on kyllä ihanan kirkasta täällä, ja voih, niin lämmintä! Minunkin kaltainen vilukissa uskaltautuu uimaan ;) Muutenkin maisemat ovat kyllä vailla vertaa, häikäisevän kaunista ja värikästä!

Vastaa

Lomasi on niin täydellisen näköistä ja kuuloista kuin olla ja voi. Hih, mä olen tavannut Brunein opetusministerin, kun delegaatio sieltä kävi meidän koululla pari vuotta sitten.

Vastaa

On kyllä ollut ihanan onnistunut loma, yritän pitää kaukana poissa mielestä paluun, vaikka pikku hiljaa se alkaa jo hiipimään mieleen. :) Oh, itse en ollut tainnut ennen reissua Bruneihin tavata ketään paikallista, ja myönnettävä on, että ennen perjantaista matkaa, tietämys tuosta pikkuisesta maasta oli todella huono – onneksi päivä opetti ja antoi paljon!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.