Kävin eilen illallistamassa tavattoman kauniin seitsemän ruokalajin menun Chez Dominiquessa (Rikhardinkatu 4). Pieniä syötävänsuloisia annoksia ja aavistuksia erilaisista makumaailmoista. Illallinen oli mukava kokemus, mutta myönnettävä on, että pienesti olin silti pettynyt. Olin kyllä kuullut yllättävän monelta taholta kritiikkiä ravintolasta, kliinisestä yleisilmeestä (itse sanoisin ehkä enemmänkin rauhallisen neutraali, helppo ja huoliteltu) ja erityisesti viimeaikaisen palvelun tasosta (hätäisyys kieltämättä tuntui tarjoilijoita vaivaavan, haasteita oli ruokalajien tarjoilun rytmityksessä ja luontevuuden puute jäi hivenen häiritsemään), mutta se tärkein, eli itse ruoat, niistä olen kuullut vain kehuja.

Esteetikko rakastui annoksiin, pikkuisiin taideteoksiin, joita ei olisi malttanut rikkoa haarukalla. Pieniähän ne olivat, vain suupaloja, mutta sitä osasikin odottaa. Onneksi ruokalajien määrä korvasi yksittäisten kokoa, joten nälkä iski uudelleen vasta ennen nukahtamista. Osa ruoista suli suuhun, makukombinaatiot viehättivät ja kielenkärki kosketti lempeitä kokonaisuuksia. Osa taas jäi vaisuiksi, maku ei tavoittanut eikä liha sulanut suuhun. Viineille on annettava ylistys, tai oikeastaan kiitos kuuluu sommelierille joka ne meille vapain käsin valitsi. Ne sopivat uskomattoman hyvin ruokiin ja maut yhdistyivät suussa kauniiksi kokonaisuudeksi, ja erityisesti pehmeä shampanja kiehtoi kielellä.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Kauniita kuvia, joskin ihmettelen etkö kokenut tai koe noloksi kuvata ruoka-annoksia?? (Kotonaan jokainen voi tehdä mitä lystää mutta onhan se surkuhupaisaa kun kaupungilla Hesassa liikkuu ja tietyissä mestoissa jengi tosiaan räpsyttää kameraa suurin piirtein kahvikupistaankin!) Toisaalta, eipä noissa varsinaista syömistä juurikaan näytä koon puolesta olevan että ehkä suurin anti olikin visuaalisella puolella. :D

Vastaa

Kysy vain kuinka noloksi ;) Itse kuvaaminen kieltämättä on kiusallista (siksi yritän aina olla super nopean missä tahansa kuvia ottaessa, ja asukuvia ottaessa vahdin haukkana, että paikka on mahdollisimman poissa katseilta, ruokia kuvatessa tulee aina varmistettua seuralaiselta lupa). Ilo tuleekin jälkikäteen, kun pääsee valmiisiin kuviin käsiksi ja saa taas rakkaan harrastuken kokonaisuuteen sopivaa materiaalia. Silloin kuvaushetki unohtuu ja se lopputuloksen tuoma ilo pitää myös yllä tahtoa tarttua kameraan kaunista nähdessään, outouden tunteesta huolimatta :)

Vastaa

Onpa tosiaan kauniisti tehtyjä annoksia. Harmi tietysti, etteivät täyttäneet odotuksia.

Vastaa

Jokainen annos oli kyllä kertakaikkiaan upea, ja jotkut maistuivatkin yhtä ihastuttavilta kuin näyttivät, mutta valitettavasti tosiaan osa jäi vaisuiksi :( Silmän ruokaa silti oli tarjolla enemmän kuin tarpeeksi!:)

Vastaa

Kylläpä on kauniin näköisiä annoksia. Ja tosi harmi kuulla palvelusta, mun mielestä ton tyyppisessä ravintolassa palvelun osuus on kuitenkin todella suuri. Itsellä on muutaman hyvänkin ravintolan kanssa käynyt niin, ettei parin heikon esityksen (palvelun osalta) jälkeen kyllä tee mieli mennä, vaikka ruoka olisikin maistunut…

Vastaa

Olen tismalleen samaa mieltä! Tämän tasoisissa paikoissa kun hintalappukin on korkea, niin siinä maksetaan kokonaisuudesta, jolloin olettaisi jokaisen palasen toimivan saumattomasti yksiin. Palvelulla voidaan pelastaa heikompi ruoka, ja vastaavasti pilata parempi makuelämys :) Ei sillä, nyt palvelu oli toki ystävällistä ja kohteliasta, mutta ei täysin ammattitaitoista (en tiedä vedänkö hätiköityjä johtopäätöksiä, mutta liekö harjoittelijoita ollut, ainakin henkilökunta oli hyvin nuorta ja varovaisen oloista).

Kuulostaa hyvin tutulta tuo esimerkkisi, tunnistan itse saman ja myönnän, että olen jättänyt menemättä joihinkin paikkoihin toista kertaa huonon palvelun takia. Tässä nyt onneksi ei varsinaisesti voida puhua huonosta palvelusta, mutta ei myöskään ravintolan tasoon nähden odotettavissa olevasta, eikä minulle ainakaan jäänyt hinkua päästä samaan paikkaan uudelleen, miten olisi voinut käydä, jos palvelu olisi ollut valloittavaa. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.