Kirjoittelin melkein tarkalleen vuosi sitten tutuksi tulleista aamiaispaikoista, joista osa on sittemmin muuttanut (Krulla’s), lopettanut (Luft) tai remontissa (Café Engel). Tuon kirjoituksen jälkeen on tullut testattua uusia paikkoja ja kokosin niistä yhteenvedon alle omiin kokemuksiin perustuen. Monta varteenotettavaa paikkaa on vielä testaamatta, mutta ehtiihän tässä.;)

Karl Fazer Café
Kluuvikatu 3
Brunssi la 9.00-14.00
17,50e
Fazerin aamiainen on noussut viime vuoden aikana yhdeksi Helsingin suosikkiaamiaisistani, Krulla´sin rinnalle (Krullahan oli syksyllä suljettuna, mutta on taas auennut Lönnrotinkadulle. En vain ole vielä päässyt tsekkaamaan uusia tiloja ja tarjoiluja.) Fazerilla tarjoilut ovat laadukkaat ja monipuoliset, itseasiassa oikeastaan enempää en osaisi toivoa, eli setti on juuri täydellinen minulle. Joku saattaa kaivata oheen lämmintä ruokaa, mutta minua sen puuttuminen ei ole koskaan haitannut.

Osa tarjoiluista vaihtelee, mutta tarjolla on aina erinomainen ja monipuolinen leipävalikoima, jogurttia lisukkeineen, lettuja lisukkeineen, savustettua lohta, puuroa, salaatteja, juustoja ja leikkeleitä. Bonuksena (ja minuun eniten vetoavana tekijänä;)) on Fazerin herkulliset kakut ja suklaat, jotka vievät kielen mennessään. Tarjolla on ollut joka kerta yhtä tai kahta kakkulaatua sekä valikoima suklaakonvehteja. Viimeksi nautin aamiaisen ohessa mm.marjaisaa juustokakkua mansikoilla ja vadelmilla.

Hinta on korkea, mutta tarjontaan nähden mielestäni kohtuullinen. Minun ainakin tulee syötyä itseni aina täpötäyteen täällä, eikä paikan päältä ole kiire minnekään. Kun verrataan esimerkiksi Ekbergin lähes saman hintaiseen brunssiin, vie tämä voiton mennen tullen. Tarjoilut ovat laadukkaita ja ehdottoman tuoreita, palvelukin on aina ollut huomiota kiinnittävän ystävällistä.

Ainoa miinus on, että Fazer on suosittu aamiaispaikka, eli kanssaruokailijoita on paljon. Koskaan ei ole kuitenkaan tarvinnut kääntyä ovella, vaan kaksi henkilöä on kyllä aina löytänyt paikan. Vaikka siis asiakkaita on paljon, on myös vaihtuvuus suhteellisen nopeaa.

Bar Primula
Laivurinkatu 10
la-su klo 10.00-14.00
Brunssi 12e, kuohuviinillä 14e, lapset 8e
Primulan brunssia on vaikea arvoida, sillä on käynyt siellä vain kerran. Kyseinen kerta oli kuitenkin pettymys, sillä tarjoilut tuntuivat hyvin vaatimattomilta ja perinteisemmät aamiaisherkut puuttuivat lähes kokonaan. Aamiainen ei tuntui turhan raskaalta, tarjolla oli paljon kala-ja lihatuotteita. Olisinkin kaivannut valikoimaan keveyttä tuomaan esimerkiksi enemmän hedelmiä. Nettikeskustelujen perusteella kuitenkin tajoilut vaikuttavat vaihtelevan merkittävästi, joten saatoimme sattua paikalle vain huonona päivänä.:)
Itse odotin Primulalta maineensa mukaisesti hyvää leipää ja leipomotuotteita, jotka kuitenkin uupuivat valikoimasta (toki sitä leipää oli, mutta vaatimaton valikoima). Plussaa tulee kuitenkin varsin kohtuullisesta hinnasta siihen nähden, että voi syödä niin paljon kuin haluaa.;) Myös tila on viihtyisä. Primula vaikuttaa olevan suosittu aamiaispaikka, ja tila täyttyikin nopeasti avaamisen jälkeen ja jonot muodostuivat pitkiksi. Kannattaa siis olla paikalla ajoissa. Asiakkaina oli paljon pariskuntia, ja muihin tämän postauksen paikkoihin verrattaessa asiakaskunta vaikutti olevan myös keskivertoa varttuneempaa. Lapsiperheitä ei paikalla näkynyt.

 

Klaus K. Ilmatar
Bulevardi 2
Aamiainen ark. klo 6.30-10.00, la-su 7.30-11.00, 22e
Brunssi la-su klo 12.00-15.00, 32e
Klaus K:n Ilmatar tarjoilee The Best of Finland –aamiaista, jonka erikoisuus on se, että kaikki aamiaispöydän antimet on valmistettu kotimaisista raaka-aineista ja hankittu pientiloilta ympäri Suomen. Tarjoilut ovat eittämättä laadukkaat, mutta miinuksena on hyvinkin suppea valikoima. Hinta tuntuukin kohtuuttoman isolta tarjontaan nähden, eikä perustarjoiluilla saa vatsaansa pitkäksi aikaa täytettyä. Parempi valikoima löytyy listalta, jolla voi monipuolistaa aamiaista, mutta lisähintaan.
Buffeessa tarjolla on riistaa, kalaa, salaattia, sieniä, marjoja, leikkeleitä, mehuja ja juustoja. Myös makeaa on tarjolla mukavasti. Olisin kaivannut joukkoon ruokaisampia tarjoiluja, ja muutenkin monipuolisempaa valikoimaa, sekä jotain muutakin ekstraa kuin kotimaisuuden, joka erottaisi sen perinteisestä hotelliaamiaisesta. Plussaa tulee viihtyisästä ja kiireettömästä tilasta, jota tosin luonnonvalo ei tavoita.
Aamiaisen oheen nousi viime syksynä viikonloppubrunssi, jota en ole testannut. Brunssi koostuu alkupala- ja jälkiruokabuffeesta, joka lienee suht sama kuin aamiaisellakin, sekä pääruoasta.
Fanny
Bulevardi 40
Brunssi klo 10.30-15.00
13,50e, kuohuviinillä 17e
Fanny tarjoilee monipuolista, runsasta ja ruokaisaa brunssia. Perinteisiä aamiaisherkkuja on tarjolla mielestäni hyvin suppeasti, pääpaino on ruokaisammissa tarjoiluissa, joita onkin sitten monen monta sorttia. Tarjolla mm. monenmoisia ruokaisia salaatteja, mutta myös pienempiä herkkuja omissa kipoissaan, kuten leikkeleitä, artisokkia ja muita kasviksia. Leipävalikoima on suppea ja valitettavasti makeaa ei useimmiten ole tarjolla. Valikoima kuitenkin vähän vaihtelee kerta toisensa jälkeen, joten toisinaan voi onnistaa!;)

Fannyn tilat ovat avarat, viihtyisät ja nuorekkaat. Isot ikkunat tuovat valoa tilaan ja muhkeat sohvat houkuttelevat istumaan. Täällä viihtyy vaikka pidempäänkin! Fanny on suosittu, joten paikalla kannattaa olla ajoissa. Pöytävarauksia ravintola ei ota vastaan.

 

Dylan
Hämeentie 153b
Brunssi la-su klo 11.30-15.00
15e, lapset puoleen hintaan
kattaukset 1130 ja 14

Dylanin pödät notkuvat erilaisista salaateista, hedelmistä ja lämpimästä ruoasta. Se on keskittynyt enemmän ruokaisiin tarjottaviin kuin perinteisiin aamiaisherkkuihin. Perinteisempää aamiaispuolta valikoimassa edustavat sämpylät, croissantit, keitetyt kananmunat ja karjalanpiirakat, myös jogurttia marjakeitolla on tarjolla.

Valikoima on kaiken kaikkiaan kattava ja tarjolla on myös lämmintä ruokaa, joka voi yhtä hyvin olla vaikkapa wokkia tai kalaa perunoilla. Brunssia tarjoillaan myöhään iltapäivään ja kattauksia on kaksi; klo 11.30 ja 14.00. Tilaa on runsaasti, mutta paikka on usein täysi. Kaksi henkilöä löytää kyllä useimmiten helposti itselleen pöydän, mutta isommalla porukalla ja miksei muutenkin, pöytävaraus kannattaa tehdä. Jonot muodostuvat helposti pitkiksi, joten kannattaa ajoittaa saapuminen kattausten välille niin ei tarvitse jonotella ruokia. Ruuhkaisinta on juuri kattauksen vaihtuessa.

Tila on ruokalamainen ja hälyisä, tuolitkaan eivät liioin ole järin mukavat. Tänne ei siis tulla fiilistelemään ja rauhoittumaan, vaan pikemminkin syömään ja viihtymään hyvässä seurassa (jota toivottavasti on mukana;)). Paikalla on runsaasti nuoria lapsiperheitä.

Miinusta tulee huonosta makeanpuolen huomioinnista, tai oikeastaan sitä ei ole huomioitu, tarjolla on lähinnä kaurakeksejä tms. kuivia pipareita ja siinä se. Itse herkkusuuna näen ainoana oikeana vaihtoehtona päättää brunssin suussasulavaan makeaan suupalaan, kuten kakkuun tai leivokseen.;)

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.