..muttei silti blogiton vapaapäivä. Vaikka olenkin viikon potenut enemmän ja vähemmän flunssaa, en silti tänään malttanut tyystin jäädä kotiin. En kuitenkaan lähtenyt kiertämään keskustan putiikkeja vaan pistin lenkkarit jalkaan ja suuntasin Nuuksion luonnonpuistoon syyskävelylle. Olin haaveillut ruskan keskellä kävelystä, mutta kyllä syksyinen metsäpolkukierroskin sopi pirtaan. Tunsin itseni (ylisyöneeksi) metsäkauriiksi hyppiessäni kiveltä ja kannolta toiselle, ihailin maahan sataneita lehtiä ja viehätyin pienistä puroista. Sykähdyttävän kaunista ja ihanan rauhallista.

Oman kameran sijaan matkaan lähti hyvä, mutta pikkuinen pokkari, jonka kanssa yhteistyöni ei toiminut ihan niin kuin oman tutun kameran, joten kuvamateriaali ei täysin täyttänyt laatustandardeja, tässä lomassa kuitenkin muistikortin parhaat palat. :)

Sää oli arvaamaton. Lämpötila oli miellyttävä ja aurinko pilkotteli jossain vaiheessa taivaalla, mutta yllätten harmaus täytti maiseman. Ja sade, se tuli silmänräpäyksessä eikä jättänyt rauhaan, mutta onneksi vasta luontoreittimme viimeisellä neljänneksellä. Autoon päästessä olin läpimärkä, lenkkarit olin astunut märiksi jo jossain vaiheessa matkaa puroja ylitellessä, mutta kaikki muu kastui sateen vallatessa maiseman. Huivistani sain puristella vesinoroja polkua puikkelehtiessani, aivan kuin olisin poiminut sen uimasta ohittamastamme lammesta. Uitettuna koirana olo ei ehkä sopinut parhaiten viimeisiään melkein flunssapotilaana vetelevälle.

Kotona pujahdin kuumaan suihkuun ja pujotin villasukat jalkaan, napaten samalla punaviinilasin lämmikkeeksi. Sen jälkeen leivoin pullaa. Kolme pientä piirakkavuoallista, kanelikierteitä vaahterasiirappikastikkeella. Jos resepti osoittautuu kelvolliseksi, jaan sen myös myöhemmin myös teidän kanssanne. Loppuilta sujuneekin mukavasti leffan parissa – hauskaa lauantai-iltaa kaikille! :)

 

Katso myös nämä

12 comments

Vastaa

beautiful photos! too bad it rained. but maybe the rain made those mushrooms so good-looking after all:).

Vastaa

Thanks! True, rain makes nature look really fresh and colorful :)

Vastaa

Kiva postaus ja ihania kuvia. :) Sama täällä ja eilen menin retkelle ja palasin, jos suinkin mahdollista, entistä vilustuneempana. The North Face on paras, miulla on se mustana. :) Paranemisia, Korundi! :)

Vastaa

Kiitoksia! Oi että, pikaista paranemista myös sinulle! Itse olen niiskutellut loppuviikonlopun, mutta onneksi ei sen pahempaa seurannut – ehkäpä villasukat ja muutenkin lämpimässä pysytteleminen auttoi :) Hih, kyllä, erinomainen takki ja piti sateen menestyksekkäästi loitolla, vielä kun olisi ollut ne vedenpitävät housutkin… ;)

Vastaa

Niin kauniita syksyisiä kuvia. Luonnossa on kyllä aivan ihana liikkua, sateesta huolimatta. :)

Vastaa

Kiitos! Niinpä, syksy on lempivuodenaikani ja nautin suunnattomasti sen kirpeänkauniista tunnelmasta. Vaikka sade on kenkku kastellessaan kaiken, mutta samalla se myös on jollain tavoin äärettömän romanttinen ja sopii ehkä hivenen melankoliankaipuiseen mieleeni. Ihana syksy! :)

Vastaa

Kuulostaapa mukavalle lauantaille… Ja sateessa tarpominen on välillä oikeastaan ihan hauskaa, jollain tavalla puhdistavaa… Ainakin jos tietää pääsevänsä pian kuumaan suihkuun, saavansa villasukat jalkaan ja lasin täyteläistä punaviiniä käteen! :) kokeilin muuten tänään sun possuvindaloo-reseptiä, hyvää tuli.

Vastaa

Niinpä, kun tietää, että kotona odottelee lämpö ja loppupäivän rentoutuminen niin vilukaan ei vie liikaa huomiota :) Pidän ehdottomasti sateesta, se tekee luonnon kauniin raikkaaksi ja puhtaaksi, mutta kieltämättä kotiin päästyä olo oli kylmä luita ja ytimiä myöten. Punaviini ja lämpimät sukat kuitenkin pelastivat, eikä olo ihme kyllä pahentunut, vaan selvästi jo voiton puolella pienestä syysflunssasta ollaan!

Kiva että ehdit kokeilemaan reseptiä ja jos tykkäsit, itse ainakin pidin tuosta makumaailmasta paljon :)

Vastaa

Missä päin kävitte, kiinnostaa nuo maisemat :) <3

Vastaa

Teimme kierroksen Haukkalammella Nuuksiossa ja maisemat olivats kyllä mielettömän upeat :)

Vastaa

Ihanan näköistä pullaa! Saadaanko reseptiä? :)

Vastaa

Siitä tuli kyllä herkkua, ja makean vaahterasiirappikastikkeensa ansiosta on varmasti makeaa rakastavien mielee! Yritän saada reseptin pikapuoliin julkaistua :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.