Viime lauantaina päivän ainoa aktiviteetti oli kokkaus, niinpä aikaa oli tehdä kiva kokonaisuus aina pääruoasta jälkkäriin. Olisiko kaikki lähtenyt jälkkäristä, se tuli mieleen ensin ja vasta sen jälkeen mietittiin pääruokaa, viimeisenä valikoitui alkuruoka muuta kokonaisuutta tukemaan. Koska pääruoka ja jälkkäri olivat selvästi italialaista, täytyi alkuruoan sopia ainakin jotenkuten teemaan ja olla sopivan kevyt tulevien raskaampien annosten pariksi. Koska salaatteja on syöty viime aikoina ihan tarpeeksi, tuntui keitto oivalta valinnalta, tarkalleen ottaen tomaattikeitto. Ohjeita selatessani päädyin Kauhaa ja Rakkautta –blogin, täydelliseen tomaattikeittoon (olisiko mikään muu ohje kelvannutkaan jos tarjolla on tomaattikeittoja ja sitten täydellistä tomaattikeittoa?). Ja erinomaistahan siitä tuli! Jopa tällainen yleensä tomaatin makua vierastava ihastui, maku oli superpehmeä ja ihanan harmoninen. Koska kyseessä oli alkuruoka, päädyimme puolittamaan tämän alkuperäisen ohjeen, mutta nälkäisen kannattaa tehdä se ehdottomasti kokonaisena.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
reilu loraus oliiviöljyä

  1. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja valkosipuli.
  2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  3. Kuumenna kattilassa oliiviöljy, lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota.
  4. Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree (meiltä unohtui ostaa tomaattipyree, mutta erinomaisesti pärjäsi ilmankin) ja basilika.
  5. Kiehauta ja keitä kunnes tomaatit ja porkkanat ovat täysin pehmeitä
  6. Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
  7. Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Psst. pää- ja jälkiruoista tulossa pian!

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kuulostaapa herkulliselta tällaisellakin reseptillä! :) Itse kokkasin tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja se oli niin herkullista, että kokkaan toistekin. :) Ja tätä myös täytyy testata! :)

Vastaa

Oi, vuohenjuustoa, nam! jos minulta kysytään, se sopii mihin vaan ja sen kanssa ei vain voi mennä pieleen, etenkin tomaattikeittoa pehmittämään se sopii epäilemättä erittäin hyvin – täytyykin kokeilla vastaavaa kombinaatiota seuraavalla kerralla! Suosittelen toki tätäkin, maku oli tosi ja harmoninen pehmeä, ilman juustoakin :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.