Iloa viikonloppuun toi pitkä ja rauhallinen sunnuntaibrunssi Stockan F8:ssa, jonka testaaminen on mielessä ollut jo jonkin aikaa. Odotukset olivat korkealla, sillä olin kuullut kehuja tästä uudesta Helsinkiin rantautuneesta brunssista, eikä tarvinnut pettyä. Heti alkuun todettakoon, että kyseessä oli hyvin lounasmainen brunssi, eikä kokonaisuudessa ollut oikeastaan mitään aamiaisesta muistuttavaa. Jos siis etsii muroja ja myslejä, leikkeleitä sekä munakasta, ei tämä ole oikea paikka, mutta runsaaseen lounaaseen tai ruokaisaan brunssiin erinomainen valinta. Olette ehkä jo huomanneet, että itse sytyn enemmän aamiaistyyppisille vaihtoehdoille, joten sitä suurempi yllätys oli, että pidin paljon, eikä epäilystäkään, että Stockan brunssi oli mielestäni tähän mennessä testaamistani lounasmaisista ehdottomasti paras.

Hinta on korkea, 29 euroa, mutta on hyvä huomioida, että siihen kuuluu erittäin runsas alkuruokavalikoima, valinnainen lämminruoka ja notkuva jälkiruokapöytä. Suuri miinus siitä, ettei hintaan kuulunut muuta juotavaa kuin vesi, näkisin, että näillä hinnoilla ehdottomasti pitäisi olla tarjolla edes kahvia ja teetä pakettiin kuuluvana.

Ravintola oli isoksi tilaksi yllättävän tunnelmallinen ja vaikka väkeä oli paljon, oli miljöö silti rauhallinen. Joulutunnelma, kauniit koristeet, herkullinen glögi, pianojoulumusiikki ja joulusta inspiroituneet tarjoilut loivat oikein ihanan tunnelman. Kokonaisuus oli laadukas, mitä muuta Stockalta voikaan odottaa? Palvelu oli varsin aktiivista ja ystävällistä, mutta alkoi kääntyä jo huomioivuudellaan itseään vastaan. Ruokarauhaa häiritsi jatkuvat ”maistuuko?” –kyselyt, joihin jaksoi vielä ensimmäisen puolen tunnin aikana hymyillen vastata, mutta kun on jo aikansa nyökytellyt ja kuiskinut kyllää liudalle kyselijöitä, samoja ja eri, alkaa mieleen hiipiä pieni närkästys, josko vaikka ehtisi ensin edes maistaa ruokaa josta jatkuvasti joku kulman takaa ilmestyy mielipiteitä hakemaan. Silti, pitäisin kuitenkin positiivisena ongelmana, että joutuu hivenen valittamaan tarjoilijoiden aktiivisuudesta, mieluummin kuitenkin näin päin!

Alkuruokabuffet oli erinomainen. Se sisälsi lukuisia erilaisia suussa sulavia salaatteja, joista ei vain yksinkertaisesti ole mitään valittamista. Leipä oli tuoretta ja vielä ihanan lämmintä. Ohessa oli pientä purtavaa, kuten savulohitäytteisiä ruisnappeja, mustaherukkasilliä, graavattua lohta, suolaista piirakkaa, kinkkua ja kalkkunaa. Myös minunlaiseni nirsompi löysi pöydästä hyvin syötävää. Pääruoka oli valittavissa listan kolmesta, kala, liha ja kasvisvaihtoehdosta. Annos oli juuri sopivan kokoinen ja valitsemani ylikypsä häränrinta suli suuhun. Koska olin odottanut perinteisempää aamiaista ja hipsinyt brunssille melkein suoraan sängystä, tuntui masu täydeltä jo pääruoan eteen saadessa, puhumattakaan kylläisyydestä lämpimän ruoan jälkeen. Viimeiseen muruseen asti ei vain annosta jaksanut, jälkiruokapöytäkin kun oli vielä korkkaamatta.

Jälkiruoissa valikoimaa oli jos jonkinmoista sorttia, mutta stäytyy sanoa, että leivonnaiset näyttivät hivenen herkullisemmalta kuin lopulta maistuivat, vaikkei mikään missään tapauksessa huonoa ollut, ehkä enemmänkin hivenen mauttomia, mutta toisaalta, varovaisella makumaailmallaan varmasti useampaan makuun meneviä. Eikä ulkonäön merkitystä parane vähätellä, kauniista esillepanosta riitti iloa herkuttelun ohessa. Juustotarjotin oli oikein erinomainen, viikunahillolla höystetty, ja suklaakakulla nyt ei vain voi mennä pieleen. Suolaisista suupaloista vatsa täynnä, houkutteli jälkiruoassa kuitenkin ehkä eniten herkkupöydän raikkaat hedelmät, joita oli kulhossa monta maistuvaa sorttia.

Yhteenvetona; tykkäsin! Hinta on korkea, joten ei joka viikonlopun hupia, mutta silloin tällöin kivaa luksusta. Valikoima on niin laaja, että riittää hyvin ainakin minulla päivän ruoaksi, siksi ei lainkaan pahitteeksi olisi suunnata paikalle iltapäivän kattaukseen, eikä suinkaan kiirehtiä päivän ensimmäiseen. Suosittelen, ehdottomasti yksi parhaista testaamistani brunsseista!

Stockan brunssia tarjoillaan sunnuntaisin F8  Tema -ravintolassa klo 12-17. Pöytävaraukset etukäteen numerosta 020 729 6803.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Kiitti taas vinkistä!

Vastaa

Kiva jos oli iloa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.