Uppouduin perjantaina pitkältä tuntuneen työviikon päätteeksi alusvaateteiden maailmaan Patricialla. Olimme sopineet tapaamisen Helsingin keskustan liikkeeseen Unioninkadulle, mutta Patrician liikkeitä löytyy myös Jyväskylästä, Joensuusta, Tampereelta sekä Helsingin Itäkeskuksesta. Sain erinomaisen tilaisuuden tutustua yksityiskohtaisesti 100-vuotiaan Patrician mallistoon, ja samalla opin uutta sekä alusvaatteista että itsestäni. Niin hyvin kuin luulin tuntevani oman kehoni, onnistuin huomaamaan tunnin aikana, että olen tainnut mielessäni jämähtää ajantakaisiin mittoihin.

Patricialla minut otettiin lämmöllä vastaan, pääsin hypistelemään kauniita alusvaatemalleja; kupit, koot, materiaalit ja mallit tulivat tutuiksi ammattilaisen opastuksella. Lopuksi valitsin mallistosta mieleisimmät sovitukseen, ja Patricialta ohjattiin minut söpöön sovituskoppiin ja pyydettiin odottamaan hetki. Olin aiemmin maininnut kokoni, mutta siitä huolimatta varmasti käsiini ojennettiin minulle vieras rintaliivikoko. Hivenen epävarmana tartuin uusiin kuppeihin, epäillen, että puseroni oli ehkä hämännyt. Kokemukseen kuitenkin luottaen napsautin rintsikat päälle ja hämmennyin, ne istuivat täydellisesti. Olo tuntui kertaheitolla ryhdikkäältä, juuri miten hyvien alusvaatteiden kanssa kuuluukin. Mikään ei puristanut, mikään ei pursunnut, mikään ei valunut – ne olivat kuin valetut päälleni. Olin sanaton.

Pian sain sovitettavakseni toiset aiemmin silmiini osuneet. Nekin kokoa, jota en olisi itse ikinä valinnut sovitukseen, mutta samoin kuin edelliset, istuivat täydellisesti. Kokeilin eri malleja pitsiä, bodya ja klassisia t-paitarintsikoita. Pähkäilin värien välillä, ihana pitsinen hiekkakulta oli vienyt sydämeni liikkeessä kierrellessä. Klassisissa t-paidan alle sopivissa, mutta pienillä pitsiyksityiskohdilla tehostetuissa rintsikoissa oli kuitenkin sitä jotain, joten päätös kotiinviemisistä syntyi helpommin kuin pelkäsin.

Palvelu oli superystävällistä. En ole koskaan alusvaateostoksilla päässyt nauttimaan moisesta luksesta, makuni mukaisia malleja tuodaan ovelle, ja minä voin vain keskittyä sovittamiseen. Samalla saan kuulla pieniä vinkkejä ja opin tunnistamaan kuhunkin tarpeeseen ja makuun sopivat alusvaatteet. Eikä hymyilevä palvelu rajoittunut vain minuun, kuuntelin sivukorvalla kuinka viereisen sovituskopin asiakas pääsi nauttimaan ihan yhtä henkilökohtaisesta palvelusta. Päällimmäisenä sanana vierailusta jäi käsiin ammattitaito, olin hyvissä käsissä ja tunti vierähti hetkessä. Tulin nuutuneena, mutta lähdin hymyillen. Opin myös kuuluvani siihen valtaosaan, joka arvioi oman rintaliivikokonsa väärin. Rinnanympärys pieneni koolla ja kuppikoko vastaavasti suureni. Mittayhdistelmä, jota en vain ikinä ole tullut sovittaneeksi. Tänään päällä ovat ihanat uudet alusvaatteet, ja ne tuntuvat edelleen yhtä erinomailta kuin perjantain sovituksessa.

Ympäri vuoden suosittuja alusvaatteita ovat Patrician klassiset t-paitarintsikat, joita löytyy mustana, valkoisena sekä nudena. Malli sopii monelle, ja erityisesti ihonvärinen sulautuu loistavasti vaaleaan ihoon, eikä loista valkoisenkaan ohuemman t-paidan alta.

Alusvaatemalleista löytyy useampia alaosamalleja, ja lähtökohtaisesti kaikki samanväriset alaosat ja yläosat toimivat yksiin keskenään, mikä helpottaa hurjasti mieleisen yhdistelmän löytämistä.

Patrician talven alusvaatteissa toistui upea laventelinen liila, joka tehosti mustaa tai päinvastoin. Patricialla kerrottiin sävyn sopivankin erityisen hyvin suomalaiseen ihonväriin, ja sävyä löytyikin alusvaatteiden lisäksi yöasuista ja tehostamassa ylellisentuntuista velour-oloasua.

Mukaan sain Patrician klassiset luonnonvalkoiset Sorbet -alusvaatteet, alaosaksi valitsin perinteiset hipsterit sekä sirommat liki kokopitsiset yksilöt. Kokoja Patricialta löytyy aina A –kupista G-kuppiin, ja rinnanympäryksiä mahtuu välille 65-100 riippuen kuppikoosta. Rintsikat ovat hintahaitaria 39-59€ ja alushousut 10-29€ mallista riippuen.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Olipa kauniita! Mulle on toi Patricia jäänyt oikeastaan ihan vieraaksi, en tiedä olenko koskaan merkin liivejä edes sovittanut. Ja noi pitsiset, ne on niin kauniita, mutta jotenkin en niitä osaa käyttää, vaan aina vaihdan perussileään. Hölmöä sinänsä, joskus hennosti läpinäkyvä pitsihän on vain kaunis!

Vastaa

Sama juttu, nimi on ollut etäisesti tuttu, mutta koskaan en oikeastaan ole itse alusvaatteita hypistellyt saati sovittanut. Jotenkin sitä vain kummasti jumittui niihin tuttuihin liikkeisiin ja merkkeihin, eikä sitten tule nähneeksi sitä loppujen lopuksi olematonta vaivaa, että tsekkaisi myös muiden mallistoje tai tuntemattomampien liikkeiden tarjontaa. :)

Minulla taas on juurikin päinvastoin, päädyn liki aina pitsisiin, joten siksi tämä oli itselleki yllätys, että ihastuin liki sileäpintaisiin kun tarjolla oli kauniita pitsisiäkin. :)

Vastaa

En jaksa lakata ihmettelemästä miten usein naiset käyttävät väärän kokoisia alusvaatteita, erityisesti tuo liian suuri ympärys ja liian pieni kuppikoko vaikuttaa olevan yleinen. Tekisi varmaan hyvää monelle käydä joskus aleaikaan ostoksilla, kun kokoja on jäljellä rajoitetusti ja on pakko kokeilla niitä mitä löytyy ”oman koon” liepeiltä :D

Vastaa

Samaa olen ihmetellyt itsekin! En teidä kuinka paljonmerkkikohtaiset koot vaikuttavat, kun on tottunut käyttämään jonkun merkin tiettyä kokoa, hakee sitä automaattisesti muiltakin mallistoilta/merkieltä, vaikka niissä voi olla hienoisia eroja. Tällä Patrician käynnillä opin myös, että periaatteessa minulla käy myös vielä yhden isompi kuppikoko, mutta vastaavasti vielä pienempi ympärysmitta, jotka kuulemma ovat käytännössä kokoina vastaavia, mitä en itse ole tullut ajatelleeksi. Tosin, edelleen käytän myös vanhoja rintsikita, koen että nekin sopivat vaikka eri kokoa onkin, mutta sen mitä ensi kerralla teen, on että sovitan varmuuden vuoksi myös parikin vaihtoehtoista kokoa. :)

Juteltiin Patricialla tuosta väärästä koosta, ja sanoivat, että monet jämähtävät kokoon, joka heillä on ollut nuorena ja kasvattavat vain herkästi rinnan ympärystä eivätkä enää tarkista itse kuppikokoa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.