Viikonlopun leppoisat vapaat ovat oivaa aikaa kokata kotona sellaista, mitä välttämättä arkena ei ehdi (tai pikemminkin jaksa). Niinpä perjantaina vietettiin pastapäivää ja sitä varten kahlasin organisoimattomia reseptileikkeitäni ja nettiohjeita läpi, yrittäen etsiä päivään sekä fiilikseen sopivaa. Vaikka tykkäämmekin kermaisista pastoista, tällä kertaa teki vaihteeksi mieli jotain muuta, ja ohitettuani liudan carbonaroja ja spaghetteja osui vastaan yhtä aikaa sekä raikkaan että ruokaisan oloinen pasta, joka klikkautui nopeasti päivän ruokalistalle. Aavistuksen ohjetta mukaillen saimmekin aikaan maistuvan illallisen ja vieläpä niin nopeasti, että tätä kokkaamaan voisi uskaltautua arkenakin.

Pasta ylitti odotukset, simppeleihin raaka-aineisiin nähden se oli käsittämättömän hyvää, tuoreet raaka-aineet tekevät jo paljon ja pastaksi keveä kokonaisuus loput. Oheen lasi viiniä ja rapeaa patonkia. Se kaikki maistui hauskasti jotenkin niin italialaiselta. Syödessä fiilistelin, että voisin kuvitella itseni Pohjois-Italialaiseen kadunvarsiravintolaan syömään juuri tämäntyyppistä pastaa. Resepti tuli korvamerkityksi, tätä tehdään ehdottomasti toistekin!

kasvispasta 6kasvispasta

Reilut annokset kahdelle:

puolikas purjo (n.150g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 paprika
0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
0,5 dl hienonnettua basilikaa
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 pussi mozzarellapalloja
n.50 g parmankinkkua
100 g fettucini-pastaa (tai spaghettia)
0,5 dl minioliiveja
rucolaa
suolaa
mustapippuria

1. Hienonna valkosipulinkynnet, basilika ja purjo, sekä suikaloi paprika.

2. Kiehauta tilkassa öljyä hienonnettu purjo ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja mausta basilikalla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla.

3. Hauduta seosta hetki kannen alla, jonka jälkeen sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja balsamiviinietikka.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita pasta vihannesten kanssa ja kaada tarjoilukulhoon.

5. Sekoita joukkoon mozzarellapallot ja asettele pinnalle halkaistut parmankinkkuviipaleet. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja runsaasti rucolanlehtiä.

kasvispasta 7Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Nam kun näyttää hyvältä. Pitää ottaa ohje talteen, jos kokeilisi itsekkin.

Vastaa

Suosittelen testaamaan, niin helppoa ja maistuvaa! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.