Viikonloppuna itämainen nuudelikeitto sai jälkiruokseen täyteläisiä kuppikakkuja. Ei ihan itsestään selvä parivalinta, puhumattakaan teemaan sopivuudesta (tai pikemminkin sopimattomuudesta), mutta keveän ruokaisan keiton jälkeen illaksi uskalsi hyvinkin tehdä ei niin kevyttä jälkiruokaa. Muffinssipohjaksi valikoitui suklaamuffinssien resepti, ja päälle tein tuhdin ja kauniisti asettuvan kuorrutuksen. Valitettavasti en itse juuri ehtinyt kuppikakuista nauttia kun jo sunnuntaina kaaduin sänkyyn potemaan täysin ruokahaluttomana, mutta jonkun suihin nämä pikkuleivokset ovat viikon aikana silti jääkaapista kadonneet… ;) Hyvää tuoreena, vielä parempaa (kuulemma) kun ovat yön yli jääkapissa seisseet ja kuorrute on päässyt kunnolla jähmettymään (mihin uskoisin kyllä parinkin tunnin kylmässä riittävän).

Pohja (n.13 keskikokoista muffinssia):
150 g tummaa suklaata
100 g sulatettua voita
2 munaa
1 dl ranskankermaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
65 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
ripaus elintarvikeväriä (ei välttämätön)

1. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.
2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita kevyesti niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sokeri.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, suklaarouhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
4. Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Nostele taikina muffinssivuokiin ja laita saman tien uuniin.
6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kun muffinssit ovat kypsiä.
7. Valmista kuorrute vatkaamalla ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota muffinssien päälle kun ne ovat jäähtyneet. Ohjeesta tulee kuorrutetta reilusti, joten jos kaipaat ohuempaa kuorrutusta, voi määriä hyvin kutistaa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Mulla kesti todella kauan tajuta, että kuppikakut tosiaan paranevat ”seisottamalla” viileässä. Ennen elin käsityksessä, että niistä tulee jotenkin lussua ja pahoja. :)

Vastaa

Totta, yleensä kun sitä on tottunut syömään muffinssinsa uunituoreina, niin näiden seisottaminen jääkaapissa tuntui hassulta, mutta tottta tosiaan, se teki hyvää kuorrutteelle ja näin ne maistuivat hyvin vielä alkuviikollakin :)

Vastaa

Wau! Nämä näyttää niin herkullisilta, että täytyy itekkin kokeilla. Mistä olet löytänyt nuo paperiset vuoat? Ihanan pirteät! Miten paljon taikinaa kannattaa laittaa yhteen vuokaan, puolilleen vai?
Kiitos jo etukäteen :)

Vastaa

Kiitti! Pitäisikin taas joku päivä väsätä kuppikakkuja (sen verran paljon olen kotiin hamstrannut erilaisia söpöjä vuokia ;))! Nyt en kyllä millään muista mistä juuri nämä ovat… hmm, olen varmaan jostain heräteostoksena ostanut innostuen siitä, että samassa paketissa on useaa väriä tarjolla, eikä vaan yhtä ja samaa. Saattavat siis hyvin olla jostain marketista tai vastaavasta :)

Yleensä laitan taikinaa n.2/3 vuoasta, mutta olen huomannut, että jotkut taikinat kohoavat selvästi paremmin kuin toiset, mutta yleensä tuo on ollut sellainen turvallinen suhdeluku :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.