Viime aikoina olemme tulleet syöneeksi tosi vähän ulkona, mutta noutoruokaa kyllä on tullut nautittua sitäkin enemmän (edelleenkin kodin lähellä sijaitseva loistava nepalilainen vetää puoleensa magneetin lailla ja tuntuu, etten kyllästy naanleipään sitten millään!). En tiedä, ehkä se on tämä pimeys ja koleus jotka saavat pysymään kotona, vaikka oikeasti voisi olla ihan virkistävääkin lähteä ilta-aikaan liikkeelle.

Tuli tässä illan aikana ulkona syömistä pohtiessani mieleen Fabianinkadulla sijaitseva ihana Copas y Tapas, jota tulin jo pari vuotta sitten kehuneeksi. Sittemmin ravintolan asema mielessäni on vahvistunut entisestään ja voisin nimetä sen yhdeksi lempiravintoloistani Helsingissä. Tosin kotikaupunkiin on ilmestynyt uusia ravintoloita sitä tahtia, että taidan olla auttamattomasti ulkona ruokatrendeistä ja uusista huippupaikoista. No mutta, Copas y Tapasiin voi aina luottaa. Paikka on ihanan tunnelmallinen ja sopii mainiosti pimeän illan pakopaikaksi sekä kahdenkeskisen illallisen sijainniksi.

copas-y-tapas-01copas-y-tapas-02

Copas y Tapasissa viehättää tunnelman lisäksi ihanat annokset, joiden makumaailma on vivahteikas ja asettelu kaunista. Tarjonta vaihtelee sesonkien mukaan ja annoksissa on käytetty pitkälti lähellä tuotettuja kotimaisia raaka-aineita. Myös viinivalikoima on mainio ja suositukset erinomaiset! Henkilökunta kertoo mielellään tarkemmin raaka-aineista ja kaikesta välittyy kiinnostus niin itse ruokaan kuin asiakkaaseenkin. Ravintola pyörii perhevoimin ja ehkäpä se on se tekijä, joka viimeistelee kotoisan tunnelman ja saa olon erityisen tervetulleeksi. Siitä kaikesta jää fiilis, että toivoisi mahdollisimman monen löytävän paikalle. Niinä kertoina nimittäin kun olemme käyneet, tilaa on ollut runsaasti ja aina vannotan itseäni, että seuraava käyntikertaa ei saa venähtää pitkälle, mutta jotenkin aika vain rientää.

Ai niin, bonuksena vielä se, että vaikka tarjonta on pitkälle liha- ja kalapainotteista, loihtii keittiöhenkilökunta pyytäessä loistavia vegevaihtoehtoja. Todella sellaisia, jotka eivät oikeasti tunnu hetkessä improvisoiduilta vaan täysin harkituilta, niinpä kasvissyöjänkin kannattaa poiketa paikalle!

No tulipa hehkutusta tässä glögilasin äärellä, mutta kiva paikka, suosittelen kokeilemaan jos et ole vielä käynyt!

copas-y-tapas-03 copas-y-tapas-04

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.