Viimein lupailemaani jatkoa Helsingin aamiaispaikkoista:

Café Lasipalatsi

Cafe Lasipalatsissa (Mannerheimintie 22-24) on tarjolla sekä pieniä aamiaissettejä hintahaitarilla 4,50-7,50€ että brunssi viikonloppuisin klo 11-15. 15 euron hinnalla saa pääsyn hyvään seisovaan pöytään ja 3,50 eurolla voi ostaa oheen lasin kuohuvaa. Tykkään paljon Lasipalatsin aamiaisesta. Vaikkei siinä varsinaisesti olekaan mitään uniikkia, se on mielestäni sisällöltään erittäin hyvä ja monipuolinen, hinta-laatusuhdekin on kohdillaan. Tarjolla on tuttuja aamiaisaineksia, kuten leipää, puuroa, karjalanpiirakoita, tuoremehua, jogurttia, mysliä, muroja, juustoja ja ihanan monipuolisesti hedelmiä.

Näiden lisäksi brunssiin kuuluu pieni kylmä- ja lämminruokalajitelma sekä jälkiruoka. Jälkiruoka saa erityis kiitoksen, sillä se helposti unohdetaan tämän hintaluokan brunsseissa ja sellaisille makealle persoille kuin minä, jälkiruoka on välttämätön brunssin osa siinä missä vaikkapa leipä tai jogurttikin. Jälkiruokana on usein ihania suklaabrownieita vanilja- tai suklaakastikkeella, juustoja, keksejä ja sen sellaista pientä mutta maistuvaa makeaa.

Pöytävarauksia ei voi tehdä, mutta paikkoja Cafe Lasipalatsissa on sen verran runsaasti, että ajankohdasta riippumatta paikan kyllä yleensä aina löytää. Isoine ikkunoineen tila on avara ja valoisa. Paikalla on aivan kaiken ikäisiä ja sijainti takaa sen, että kahvilaan on helppo piipahtaa vaikkapa kaupunkipäivän lomassa.

Ravintola Sunn

Senaatintorin laidalla sijaitseva Ravintola Sunn (Aleksanterinkatu 26) tarjoilee brunssia viikonloppuisin alkaen klo 10. Noutopöydässä on muutamia laadukkaita perustuotteita, kuten leipiä, croissanttia, jogurttia, mysliä, leikkeleitä, juustoa ja sesampaahdettua lohta sekä salaatteja. Noutopöydän hintaan kuuluu myös kahvipöytä, josta löytyy hedelmiä, kahvia/teetä sekä pieni makea herkkupala. Noutopöydän hinta on 14,50€, mutta sen lisäksi keittiöstä voi tilata erilaisia lämpimiä annoksia oheen, kuten vaikkapa päivän munakkaan, puuroa mansikoilla tai muita lämpimiä aamiassettejä ja jos isompi nälkä on, niin löytyy listalta myös ruokaisaa grillattua kananrintaa ja kalaakin. Listalta löytyy myös aamiaisen oheen sopivia jälkiruokia. Erillisten annosten hinnat vaihtelevat 3,50 euron ja liki parinkymmenen euron välillä.

Noutopöytä on hyvä ja laadukas, mutta ei oikein täytä vielä yksistään. Tosin Sunn ei kilpaile määrällä vaan laadulla, missä se onnistuukin erinomaisesti. Noutopöydän oheen tulee herkästi tilattua ekstraa keittiöstä, jolloin aamiaisen kokonaishinta nousee nopeasti. Hinnat on kyllä pidetty kohtuullisina, esimerkiksi päivän munakokkeli kylmäsavulohella maksaa 6,90€ ja puuro 3,50€. Lämpimät annokset ovat erinomaisia sekä maultaan että ulkonäöltäänkin, joten ne kyllä viimeistelevät aamiaskokemuksen ja siksi suosittelenkin maistamaan edes jotain pientä listalta buffan oheen. Sunnin tila on viihtyisä ja kokonaisuus on mielestäni laadukas ja viimeistelty, vaikka väkeä olisikin paljon, ei tila silti tunnu ahtaalta tai meluisalta.

La Torrefazione

La Torrefazione (Aleksanterinkatu 50) on viihtyisä kahvilapaahtimo, joka tarjoilee kattavan ja kehutun kahvivalikoiman lisäksi myös aamiaista arkisin 7.30-10 ja lauantaisin 9-12. Valittavana on kolme erilaista aamiaissettiä; Torren aamiainen, Baristan voima-aamiainen ja paahtajan lämmin aamiainen, kaikki hinnoiltaan 11-13,50€. Aamiaissetit eivät ole isoon nälkään, ne on kasattu suht varovaisella kädellä enkä panisi pahakseni vaikkapa paria ekstrasiivua juustoa, kinkkua tai muita lisukkeita. Siitä huolimatta annokset ovat erittäin maistuvia ja laadukkaista raaka-aineista koottuja, iso plussa tulee myös varsin järkevistä ja kilpailukykyisistä hinnoista.

Torren aamiainen on perinteisin, sisältäen croisanttia, sämpylää lisukkeilla sekä vihanneksia että hedelmiä. Voima-aamiainen pitää sisällään mm. jogurttia myslillä ja kotimaisin marjoin, moniviljasämpylää lisukkein sekä keitettyä kananmunaa. Lämmin aamiainen on nimensä mukaisesti lämmin, pekoni, uppomuna, makkara ja sienet täyttävät vatsan sopivasti, ja aamiasta tehostaa paahtoleipä marmeladilla ja juustolla. Jälkiruoaksi voi tilata erikseen jotain makeaa kahvilan vitriinistä.

Kaikki setit ovat hyviä ja sopivasti erilaisia. Toki vaihtoehtoja on suppeasti, eli ne on nopeasti kahlattu läpi ja välttämättä peräkkäisinä kertoina eivät jaksa innostaa, silloin tällöin, ostosten lomassa tai ihan muuten vaan ne sen sijaan toimivat erinomaisesti. Kaikki annosten palaset on otettu huomioon ja setteihin kuuluva mehukin on kunnon täysmehua, oheen kuuluu vielä valinnaisesta kahvi/tee, jonka voi korvata esimerkiksi kielen vievällä makealla valkosuklaakaakaolla. Sijainti on hyvä, palvelu hyvää ja paikanpäällä viihtyy pidempäänkin. Tila ei ole turhan iso, joten asiakaspaikkoja on rajoitetusti.

 

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.